RECEPTY

Brynzový posúch se slaninou

Brynzový posúch se slaninou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Vynikající slaný koláč z oblíbené slovenské brynzy.

recept,fotorecept,brynza,smetana kyselá (14-18% tuku),slanina oravská,Slané koláče,Recepty slovenské kuchyně

Slané koláče

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brynza

250

688

gramů

kcal

cukr krystalový

½

11

čajové lžičky

kcal

droždí čerstvé

20

21

gramů

kcal

mléko

350

169

mililitrů

kcal

mouka hladká

250

868

gramů

kcal

mouka hladká

0

??

kcal

mouka polohrubá

250

890

gramů

kcal

slanina oravská

200

1180

gramů

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

400

640

gramů

kcal

sůl

1.25

0

čajové lžičky

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. 

mléko 350 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů  mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  sůl ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

Odměříme si mléko a mírně ho ohřejeme. V hrnku necháme vzejít kvásek z části odměřeného mléka, z cukru a droždí. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, vejce, vlijeme kvásek a zbylé mléko.

Odměříme si mléko a mírně ho ohřejeme. V...

2. 

Vypracujeme těsto, které necháme zakryté na teplém místě vykynout.

Vypracujeme těsto, které necháme zakryté na...

3. 

mouka hladká

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na dvě poloviny.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a...

4. 

Připravíme si pečící papír ve velikost plechu, ve kterém budeme posúch péct. Na papíře rozválíme jednu polovinu těsta. Druhou polovinu těsta odložíme do lednice, aby nám těsto během pečení prvního koláče nepřekynulo.

Připravíme si pečící papír ve velikost...

5. 

brynza 250 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl ¾ čajové lžičky  slanina oravská 200 gramů

V misce smícháme brynzu se smetanou, vajíčky a solí. Nakrájíme slaninu.

V misce smícháme brynzu se smetanou, vajíčky a...

6. 

Rozválené těsto na papíře přendáme na plech a nalijeme na něj polovinu připravené brynzy. Na brynzu rovnoměrně rozdělíme polovinu slaniny.

Rozválené těsto na papíře přendáme na plech...

7. 

Posúch upečeme v rozehřáté troubě do zlatova. Druhou polovinu těsta 10 minut před ukončením pečení vyjmeme z ledničky, zpracujeme ho a upečeme jako první posúch.

Posúch upečeme v rozehřáté troubě do...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit