svetvemne.cz

Brynzový posúch se slaninou

    

Vynikající slaný koláč z oblíbené slovenské brynzy.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brynza250gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko350mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka hladká-
mouka polohrubá250gramů
slanina oravská200gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
sůl1.25čajové lžičky
vejce slepičí3kusy

1. 

mléko 350 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů  mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  sůl ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

Odměříme si mléko a mírně ho ohřejeme. V hrnku necháme vzejít kvásek z části odměřeného mléka, z cukru a droždí. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, vejce, vlijeme kvásek a zbylé mléko.

2. 

Vypracujeme těsto, které necháme zakryté na teplém místě vykynout.

3. 

mouka hladká

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na dvě poloviny.

4. 

Připravíme si pečící papír ve velikost plechu, ve kterém budeme posúch péct. Na papíře rozválíme jednu polovinu těsta. Druhou polovinu těsta odložíme do lednice, aby nám těsto během pečení prvního koláče nepřekynulo.

5. 

brynza 250 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl ¾ čajové lžičky  slanina oravská 200 gramů

V misce smícháme brynzu se smetanou, vajíčky a solí. Nakrájíme slaninu.

6. 

Rozválené těsto na papíře přendáme na plech a nalijeme na něj polovinu připravené brynzy. Na brynzu rovnoměrně rozdělíme polovinu slaniny.

7. 

Posúch upečeme v rozehřáté troubě do zlatova. Druhou polovinu těsta 10 minut před ukončením pečení vyjmeme z ledničky, zpracujeme ho a upečeme jako první posúch.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit