Brynzový posúch se slaninou

Vynikající slaný koláč z oblíbené slovenské brynzy.
recept,fotorecept,brynza,smetana kyselá (14-18% tuku),slanina oravská,Slané koláče,Recepty slovenské kuchyně
Slané koláče
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brynza | 250 688 | gramů kcal | |
cukr krystalový | ½ 11 | čajové lžičky kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
mléko | 350 169 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 250 890 | gramů kcal | |
slanina oravská | 200 1180 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 640 | gramů kcal | |
sůl | 1.25 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
mléko 350 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 20 gramů • mouka hladká 250 gramů • mouka polohrubá 250 gramů • sůl ½ čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus
Odměříme si mléko a mírně ho ohřejeme. V hrnku necháme vzejít kvásek z části odměřeného mléka, z cukru a droždí. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, vejce, vlijeme kvásek a zbylé mléko.

2.
Vypracujeme těsto, které necháme zakryté na teplém místě vykynout.


4.
Připravíme si pečící papír ve velikost plechu, ve kterém budeme posúch péct. Na papíře rozválíme jednu polovinu těsta. Druhou polovinu těsta odložíme do lednice, aby nám těsto během pečení prvního koláče nepřekynulo.

5.
brynza 250 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl ¾ čajové lžičky • slanina oravská 200 gramů
V misce smícháme brynzu se smetanou, vajíčky a solí. Nakrájíme slaninu.

6.
Rozválené těsto na papíře přendáme na plech a nalijeme na něj polovinu připravené brynzy. Na brynzu rovnoměrně rozdělíme polovinu slaniny.

7.
Posúch upečeme v rozehřáté troubě do zlatova. Druhou polovinu těsta 10 minut před ukončením pečení vyjmeme z ledničky, zpracujeme ho a upečeme jako první posúch.

Dobrou chuť!