svetvemne.cz

Švestkovo-smetanová omáčka

     

Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k uzenému masu, k pečené kachně i králíkovi.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
citronová šťáva30mililitrů
cukr krystalový1polévková lžíce
mouka hladká70gramů
máslo50gramů
povidla švestková80gramů
skořice mletá1čajová lžička
smetana sladká na vaření250mililitrů
sůl1čajová lžička
sůl0
voda½litru
švestky sušené80gramů

1. 

máslo 50 gramů  povidla švestková 80 gramů

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme povidla. Za stálého míchání povidla orestujeme a částečně rozpustíme.

2. 

voda ½ litru  sůl 1 čajová lžička  cukr krystalový 1 polévková lžíce  skořice mletá 1 čajová lžička  citronová šťáva 30 mililitrů

Přilijeme vodu, přidáme sůl, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme.

3. 

smetana sladká na vaření 250 mililitrů  mouka hladká 70 gramů

K švestkovým povidlům přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou. Vaříme do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš hustá můžeme ještě přidat trochu smetany.

4. 

Uvařenou omáčku odstavíme z ohně a přecedíme ji.

5. 

švestky sušené 80 gramů  sůl

Sušené švestky nadrobno nakrájíme a vsypeme je do horké omáčky. Promícháme, podle chuti můžeme ještě dosolit.

6. Omáčka, uzené maso, bramborové knedlíky

Jako přílohu k omáčce a masu podáváme různé druhy knedlíků.

Omáčka, uzené maso, bramborové knedlíky

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit