Švestkovo-smetanová omáčka
Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k uzenému masu, k pečené kachně i králíkovi.
recept,fotorecept,povidla švestková,smetana sladká na vaření,švestky sušené,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 30 | mililitrů | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
mouka hladká | 70 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
povidla švestková | 80 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
smetana sladká na vaření | 250 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | ½ | litru | |
švestky sušené | 80 | gramů |
Recept
1.
máslo 50 gramů • povidla švestková 80 gramů
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme povidla. Za stálého míchání povidla orestujeme a částečně rozpustíme.
2.
voda ½ litru • sůl 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 polévková lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • citronová šťáva 30 mililitrů
Přilijeme vodu, přidáme sůl, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme.
3.
smetana sladká na vaření 250 mililitrů • mouka hladká 70 gramů
K švestkovým povidlům přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou. Vaříme do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš hustá můžeme ještě přidat trochu smetany.
4.
Uvařenou omáčku odstavíme z ohně a přecedíme ji.
5.
švestky sušené 80 gramů • sůl
Sušené švestky nadrobno nakrájíme a vsypeme je do horké omáčky. Promícháme, podle chuti můžeme ještě dosolit.
6. Omáčka, uzené maso, bramborové knedlíky
Jako přílohu k omáčce a masu podáváme různé druhy knedlíků.
Dobrou chuť!