svetvemne.cz

Vepřové řízky se švestkovými povidly

     

Recept na přípravu vepřových řízků v parním hrnci se salátovou přílohou

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Koření nové½čajové lžičky
Ocet jablečnýl
Olej dýňový1polévková lžíce
Paprička chili čerstvá1kus
Pepř černý mletýg
Povidla švestková2polévkové lžíce
Salát ledový1kus
Sójová omáčka1polévková lžíce
Sůlg
Vepřové karé600gramů
Česnek1stroužek

1. 

vepřové karé 600 g  povidla švestková 2 PL  sójová omáčka 1 PL  sůl  koření nové ½ ČL

Řízky jemně osolíme a z obou stran potřeme švestkovými povidly smíchaným se sójovou omáčkou a novým kořením.

2. 

Řízky vložíme do spodní nádoby parního hrnce, paříme 30 minut. Během paření řízků si připravíme přílohu.

3. 

salát ledový 1 ks  paprička chili čerstvá 1 ks  česnek 1 stroužek  olej dýňový 1 PL  pepř černý mletý  ocet jablečný

Salát nakrájíme na menší kousky, přidáme na kolečka nakrájenou chilli papričku a nadrobno nasekaný česnek. Takto připravený salát opepříme, pokapeme dýňovým olejem a ochutíme jablečným octem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit