Pečené karé se švestkami
Pečené maso s lehkou sladkou příchutí.
recept,fotorecept,vepřové karé,švestky sušené,česnek,slanina oravská,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
paprika červená mletá | - | ||
slanina oravská | - | ||
sůl | - | ||
vepřové karé | 1000 | gramů | |
česnek | 6 | stroužků | |
švestky sušené | 100 | gramů |
Recept
1.
vepřové karé 1000 gramů
Karé omyjeme a osušíme. Pomocí nože s dlouhou úzkou čepelí do něj uděláme z každé strany otvory.
2.
švestky sušené 100 gramů • česnek 6 stroužků • sůl • paprika červená mletá
Do otvorů vtlačíme nahusto švestky. Maso dostatečně osolíme, potřeme paprikou a prolisovaným česnekem.
4.
Maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na 180 °C 60 až 90 minut. Maso odkryjeme a ještě 10 minut pečeme.
5.
Když je slanina napovrchu křupavá, maso vyndáme, odstraníme nitě, pokrájíme a hned servírujeme.
Dobrou chuť!