Pečené karé se švestkami

Pečené maso s lehkou sladkou příchutí.
recept,fotorecept,vepřové karé,švestky sušené,česnek,slanina oravská,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
slanina oravská | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vepřové karé | 1000 1450 | gramů kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal | |
švestky sušené | 100 271 | gramů kcal |
Recept
1.
vepřové karé 1000 gramů
Karé omyjeme a osušíme. Pomocí nože s dlouhou úzkou čepelí do něj uděláme z každé strany otvory.

2.
švestky sušené 100 gramů • česnek 6 stroužků • sůl • paprika červená mletá
Do otvorů vtlačíme nahusto švestky. Maso dostatečně osolíme, potřeme paprikou a prolisovaným česnekem.


4.
Maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na 180 °C 60 až 90 minut. Maso odkryjeme a ještě 10 minut pečeme.

5.
Když je slanina napovrchu křupavá, maso vyndáme, odstraníme nitě, pokrájíme a hned servírujeme.

Dobrou chuť!