Česnekovo-paprikový bůček
Tato, ne právě nejzdravější :) lahůdka nejlépe chutná nakrájená na čerstvém chlebu potřeném hořčicí.
recept,fotorecept,vepřový bůček,česnek,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
paprika červená mletá | 1.5 | polévkové lžíce | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vepřový bůček | 800 | gramů | |
voda | 2.5 | litru | |
česnek | 8 | stroužků |
Recept
1.
vepřový bůček 800 gramů • voda 2.5 litru • sůl 2 čajové lžičky
Na uvedený pokrm vybereme dobře prorostlý bůček, nejlépe bez kostí. Pokud koupíme bůček s kostmi, po uvaření je lehce vytáhneme.
Bůček omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou. Vaříme zakrytý přibližně 1,5 hodiny (do uvařeného musí jít snadno zapíchnout, až do středu, vidlička).
2.
česnek 8 stroužků
Uvařený bůček vyndáme na talíř, vytáhneme z něj případné kosti a dobře ho celý potřeme utřeným česnekem.
3.
paprika červená mletá 1.5 polévkové lžíce
Bůček dobře potřeme mletou červenou paprikou a jemně posolíme. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky. Dobře vychladlý pokrájíme na plátky a podáváme.
Dobrou chuť!