RECEPTY

Česnekovo-paprikový bůček

Česnekovo-paprikový bůček

Tato, ne právě nejzdravější :) lahůdka nejlépe chutná nakrájená na čerstvém chlebu potřeném hořčicí.

recept,fotorecept,vepřový bůček,česnek,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

paprika červená mletá1.5polévkové lžíce
sůl2čajové lžičky
vepřový bůček800gramů
voda2.5litru
česnek8stroužků

 

Recept

1. 

vepřový bůček 800 gramů  voda 2.5 litru  sůl 2 čajové lžičky

Na uvedený pokrm vybereme dobře prorostlý bůček, nejlépe bez kostí. Pokud koupíme bůček s kostmi, po uvaření je lehce vytáhneme.
Bůček omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou. Vaříme zakrytý přibližně 1,5 hodiny (do uvařeného musí jít snadno zapíchnout, až do středu, vidlička).

2. 

česnek 8 stroužků

Uvařený bůček vyndáme na talíř, vytáhneme z něj případné kosti a dobře ho celý potřeme utřeným česnekem.

3. 

paprika červená mletá 1.5 polévkové lžíce

Bůček dobře potřeme mletou červenou paprikou a jemně posolíme. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky. Dobře vychladlý pokrájíme na plátky a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie