Česnekovo-paprikový bůček

Tato, ne právě nejzdravější :) lahůdka nejlépe chutná nakrájená na čerstvém chlebu potřeném hořčicí.
recept,fotorecept,vepřový bůček,česnek,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
paprika červená mletá | 1.5 71 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřový bůček | 800 2800 | gramů kcal | |
voda | 2.5 0 | litru kcal | |
česnek | 8 44 | stroužků kcal |
Recept
1.
vepřový bůček 800 gramů • voda 2.5 litru • sůl 2 čajové lžičky
Na uvedený pokrm vybereme dobře prorostlý bůček, nejlépe bez kostí. Pokud koupíme bůček s kostmi, po uvaření je lehce vytáhneme.
Bůček omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou. Vaříme zakrytý přibližně 1,5 hodiny (do uvařeného musí jít snadno zapíchnout, až do středu, vidlička).

2.
česnek 8 stroužků
Uvařený bůček vyndáme na talíř, vytáhneme z něj případné kosti a dobře ho celý potřeme utřeným česnekem.

3.
paprika červená mletá 1.5 polévkové lžíce
Bůček dobře potřeme mletou červenou paprikou a jemně posolíme. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky. Dobře vychladlý pokrájíme na plátky a podáváme.

Dobrou chuť!