Marinované vepřové steaky se slaninou

Podáváme s opečenými bramborami.
recept,fotorecept,vepřové karé,slanina oravská,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 350 154 | gramů kcal | |
citronová kůra | 1 11 | polévková lžíce kcal | |
koření barevné | 1 16 | čajová lžička kcal | |
olej slunečnicový | 200 1798 | mililitrů kcal | |
pepř černý celé | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
slanina oravská | 150 885 | gramů kcal | |
vepřové karé | 600 870 | gramů kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept
1. Příprava masa a marinády
vepřové karé 600 gramů • olej slunečnicový 200 mililitrů • cibule 150 gramů • česnek 3 stroužky • citronová kůra 1 polévková lžíce
Vepřové kotlety nebo krkovičku nakrájíme na hrubší - cca 1,5 cm silné plátky. Do pánve nalijeme olej, přidáme cibuli a česnek, krátce osmahneme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu.

2.
pepř černý celé ½ čajové lžičky • koření barevné 1 čajová lžička
V hmoždíři roztlučeme koření a přisypeme ho k cibuli, česneku a citronové kůře. Odstavíme z ohně, promícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

3.
Do misky vložíme maso, zalijeme ho marinádou, přeložíme, aby se marináda dostala na všechny plátky a necháme 3 hodiny, případně i déle odpočívat v chladničce.

4. Grilujeme steaky
Rozehřejeme grilovací pánev, položíme na ni plátky masa a 5 minut prudce opečeme.

5.
Maso obrátíme a nalijeme na něj zbylou marinádu. Opečeme z druhé strany 5 minut.

6.
slanina oravská 150 gramů • cibule 200 gramů
Slaninu nakrájíme na plátky a po vyjmutí řízků ji opečeme v pánvi. Můžeme u ní opéct i nakrájenou cibuli.

Dobrou chuť!