RECEPTY

Klasické vepřové řízky

Klasické vepřové řízky

Nejklasičtější řízková klasika.

recept,fotorecept,vepřové karé,strouhanka,Vepřové maso,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

mouka hladká-
olej fritovací-
strouhanka-
sůl-
vejce slepičí-
vepřové karé-

 

Recept

1. 

vepřové karé  sůl  mouka hladká  vejce slepičí  strouhanka  olej fritovací

Vepřové karé omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky - řízky. Na prkénku naklepeme natenko. Řízky osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji zakryté v pánvi 10 minut. Potom řízky obrátíme a na druhé straně osmažíme v odkryté pánvi 8-10 minut. Kontrolujeme teplotu oleje, aby se moc nerozpálil a řízky nepřipálily.

2. 

Podáváme s bramborovým salátem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie