Klasické vepřové řízky

Nejklasičtější řízková klasika.
recept,fotorecept,vepřové karé,strouhanka,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 0 ?? | kcal | |
vepřové karé | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
vepřové karé • sůl • mouka hladká • vejce slepičí • strouhanka • olej fritovací
Vepřové karé omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky - řízky. Na prkénku naklepeme natenko. Řízky osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji zakryté v pánvi 10 minut. Potom řízky obrátíme a na druhé straně osmažíme v odkryté pánvi 8-10 minut. Kontrolujeme teplotu oleje, aby se moc nerozpálil a řízky nepřipálily.

2.
Podáváme s bramborovým salátem.

Dobrou chuť!