RECEPTY

Marinované vepřové maso na rukole

Marinované vepřové maso na rukole

Na nudličky nakrájené vepřové maso nasáklé aromatickou marinádou s rukolou určitě zachutná každému.

recept,fotorecept,vepřové karé,rukola,tortila,Vepřové maso,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibulka jarní1kus
olej olivový105mililitrů
pepř černý mletý-
rozmarýn sušený½polévkové lžíce
rukola150gramů
sůl½polévkové lžíce
sůl-
tabasco-
tortila4kusy
vepřové karé700gramů
víno bílé polosladké75mililitrů
česnek2stroužky

 

Recept

1. Příprava marinády

olej olivový 75 mililitrů  víno bílé polosladké 75 mililitrů  sůl ½ polévkové lžíce  pepř černý mletý  tabasco  česnek 1 stroužek  rozmarýn sušený ½ polévkové lžíce

Olej s bílým vínem dáme do hrnce, přidáme sůl, špetku pepře, 3-5 kapek tabasca a prolisovaný česnek. Přidáme sušený rozmarýn (nejideálnější je větvička čerstvého rozmarýnu), necháme přejít varem a vychladnout.

2. 

vepřové karé 700 gramů

Na nudličky nakrájené vepřové maso vložíme do marinády, promícháme a asi 30 minut necháme odležet.

3. Maso osmahneme

olej olivový 30 mililitrů  cibulka jarní 1 kus  česnek 1 stroužek  sůl

Olej rozehřejeme na pánvi a maso na prudkém plameni důkladně osmažíme. Přidáme zbylou marinádu, cibuli, prolisovaný česnek, osolíme a znovu osmažíme.

4. 

rukola 150 gramů  tortila 4 kusy

Marinované maso podáváme na rukole zavinuté v teplé tortile.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie