svetvemne.cz

Grilovaný šašlik

    

Podáváme s chlebem nebo opečenými bramborami.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibulka jarní150gramů
kopřiva dvoudomá50gramů
olej olivový2polévkové lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
vepřové mleté maso1000gramů
zázvor mletý½čajové lžičky
česnek4stroužky
ředkvička100gramů

1. Příprava zeleninovo-masové směsi

cibulka jarní 150 gramů  ředkvička 100 gramů

Cibulku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme na kolečka. Ředkvičkám odstraníme kořínky a zelenou nať, omyjeme je a nastrouháme na hrubším struhadle.

Příprava zeleninovo-masové směsi

2. 

kopřiva dvoudomá 50 gramů

Pokud šašlik připravujeme v přírodě můžeme do něj přidat i kopřivy. Natrháme mladou kopřivu, omyjeme ji a otrháme ze stonku listy. Ty najemno nasekáme.

3. 

vepřové mleté maso 1000 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  zázvor mletý ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  česnek 4 stroužky

Do mletého masa přidáme připravenou cibulku, ředkvičky, kopřivy, olej, sůl, mletou papriku, zázvor, pepř a očištěný prolisovaný česnek. Vše dobře rozmícháme.

4. 

Tvoříme válečky asi 7 cm dlouhé a 2 cm tlusté.

5. 

Dva válečky napíchneme na špejle a jemně zploštíme.

6. Grilujeme

Grilujeme 10 - 15 minut ze všech stran do zlatohněda.

Grilujeme

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit