svetvemne.cz

Grilovaný šašlik

     

Podáváme s chlebem nebo opečenými bramborami.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibulka jarní150gramů
Kopřiva dvoudomá50gramů
Olej olivový2polévkové lžíce
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl2čajové lžičky
Vepřové mleté maso1000gramů
Zázvor mletý½čajové lžičky
Česnek4stroužky
Ředkvička100gramů

1. Příprava zeleninovo-masové směsi

cibulka jarní 150 g  ředkvička 100 g

Cibulku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme na kolečka. Ředkvičkám odstraníme kořínky a zelenou nať, omyjeme je a nastrouháme na hrubším struhadle.

Příprava zeleninovo-masové směsi

2. 

kopřiva dvoudomá 50 g

Pokud šašlik připravujeme v přírodě můžeme do něj přidat i kopřivy. Natrháme mladou kopřivu, omyjeme ji a otrháme ze stonku listy. Ty najemno nasekáme.

3. 

vepřové mleté maso 1000 g  olej olivový 2 PL  sůl 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  zázvor mletý ½ ČL  pepř černý mletý ½ ČL  česnek 4 stroužky

Do mletého masa přidáme připravenou cibulku, ředkvičky, kopřivy, olej, sůl, mletou papriku, zázvor, pepř a očištěný prolisovaný česnek. Vše dobře rozmícháme.

4. 

Tvoříme válečky asi 7 cm dlouhé a 2 cm tlusté.

5. 

Dva válečky napíchneme na špejle a jemně zploštíme.

6. Grilujeme

Grilujeme 10 - 15 minut ze všech stran do zlatohněda.

Grilujeme

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit