Pečená vepřová kýta

Jednoduchý recept na přípravu chutného pečeného masa s česnekovým nádechem. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlík a dušené zelí.
recept,fotorecept,vepřová kýta,česnek,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
kmín mletá | 1 17 | čajová lžička kcal | |
koření grilovací | 1 14 | čajová lžička kcal | |
olej slunečnicový | 5 675 | polévkových lžic kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
sůl | 2 0 | špetky kcal | |
sůl zeleninová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vepřová kýta | 1 1710 | kilogram kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept

2. Příprava marinády
olej slunečnicový 5 polévkových lžic • česnek 3 stroužky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • kmín mletá 1 čajová lžička • sůl zeleninová 1 čajová lžička • koření grilovací 1 čajová lžička
Do misky dáme olej, prolisovaný česnek, pepř, kmín, zeleninovou sůl (vegeta, podravka) a grilovací koření. Promícháme.

3.
Maso potřeme marinádou a odložíme do lednice asi na jednu hodinu.

4.
voda 200 mililitrů
Maso podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu a půl, dokud nezměkne. V průběhu pečení můžeme dle potřeby maso podlévat, otáčet a přelévat výpekem.

5.
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť!