RECEPTY

Pečená vepřová kýta

Pečená vepřová kýta

Jednoduchý recept na přípravu chutného pečeného masa s česnekovým nádechem. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlík a dušené zelí.

recept,fotorecept,vepřová kýta,česnek,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

kmín mletá1čajová lžička
koření grilovací1čajová lžička
olej slunečnicový5polévkových lžic
pepř černý mletý1čajová lžička
sůl-
sůl zeleninová1čajová lžička
vepřová kýta1kilogram
voda-
česnek3stroužky

 

Recept

1. 

vepřová kýta 1 kilogram  sůl

Vepřovou kýtu omyjeme a posolíme.

2. Příprava marinády

olej slunečnicový 5 polévkových lžic  česnek 3 stroužky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  kmín mletá 1 čajová lžička  sůl zeleninová 1 čajová lžička  koření grilovací 1 čajová lžička

Do misky dáme olej, prolisovaný česnek, pepř, kmín, zeleninovou sůl (vegeta, podravka) a grilovací koření. Promícháme.

3. 

Maso potřeme marinádou a odložíme do lednice asi na jednu hodinu.

4. 

voda

Maso podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu a půl, dokud nezměkne. V průběhu pečení můžeme dle potřeby maso podlévat, otáčet a přelévat výpekem.

5. 

Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie