Plněné vepřové závitky
Chutně upravená vepřová plec, naplněná slaninou, vajíčkem a zelím na šťávě.
recept,fotorecept,vepřová kýta,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
hořčice plnotučná | - | ||
mouka hladká | - | ||
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | - | ||
paprika červená mletá | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
slanina oravská | - | ||
sůl | - | ||
sůl zeleninová | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřová kýta | 600 | gramů | |
voda | ½ | litru | |
zelí kvašené | - |
Recept
1.
vepřová kýta 600 gramů • sůl • pepř černý mletý • sůl zeleninová
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Řízky naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme zeleninovou solí (vegeta, podravka).
2.
hořčice plnotučná • slanina oravská • vejce slepičí 2 kusy • zelí kvašené
Řízky potřeme hořčicí. Na každý řízek uložíme plátek slaniny, měsíček natvrdo uvařeného vajíčka a trochu kysaného zelí.
3.
Řízky opatrně stočíme, závitek upevníme párátkem nebo nití. Poprášíme mletou červenou paprikou.
7.
voda ½ litru • mouka hladká 1 polévková lžíce
Závitky vrátíme do hrnce k orestované cibulce a zalijeme vodou. Dusíme přikryté asi 30 minut dokud maso nezměkne. Šťávu můžeme zahustit moukou.
8.
Podáváme s oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť!