Mexické soté

Dušené vepřové maso se zeleninou, upravené na mexický způsob, vhodnou přílohou je dušená rýže.
recept,fotorecept,vepřová kýta,chilli pikantní omáčka,mexická mražená zeleninová směs,Vepřové maso,
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
chilli pikantní omáčka | 1 ?? | čajová lžička kcal | |
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
hořčice plnotučná | ½ 10 | polévkové lžíce kcal | |
kečup ostrý | 1 18 | polévková lžíce kcal | |
mexická mražená zeleninová směs | 750 ?? | gramů kcal | |
mouka hladká | 1 53 | polévková lžíce kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
sójová omáčka | 1 7 | čajová lžička kcal | |
vepřová kýta | 400 684 | gramů kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek sušený | ½ ?? | čajové lžičky kcal |
Recept

2. Marináda
kečup ostrý 1 polévková lžíce • chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička • sójová omáčka 1 čajová lžička • hořčice plnotučná ½ polévkové lžíce • pepř černý mletý • česnek sušený ½ čajové lžičky
V misce rozmícháme kečup, chilli omáčku, sójovou omáčku, trošku hořčice, pepř, sušený česnek. Maso promícháme s marinádou a necháme v chladu chvíli odstát.


4.
mexická mražená zeleninová směs 750 gramů • mouka hladká 1 polévková lžíce • voda
Maso zalijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Přidáme mexickou zeleninovou směs (nebo směs sterilované fazole, sterilované kukuřice, čerstvé papriky). Zalijeme trochou vody, v níž jsme rozmíchali mouku nebo škrob. Takto vaříme ještě asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Podáváme s rýží nebo směsí naplníme lokše, či kukuřičné placky.

Dobrou chuť!