Vepřové maso s hořčicovou omáčkou
Chutné vepřové maso v hořčicové omáčce s pórkem nebo jablky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
recept,fotorecept,vepřová kýta,jablka,pórek,hořčice plnotučná,Vepřové maso,Sezónní recepty
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso Sezónní recepty Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim) Sezona - Pórek
Ingredience
Ingredience
brandy | 2 | polévkové lžíce | |
hořčice plnotučná | 3 | polévkové lžíce | |
jablka | 300 | gramů | |
mouka hladká | 1 | čajová lžička | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | - | ||
pórek | 200 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 100 | mililitrů | |
tymián | - | ||
vepřová kýta | 600 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1.
vepřová kýta 600 gramů • jablka 300 gramů • pórek 200 gramů
Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.
2.
olej slunečnicový 30 mililitrů • voda 200 mililitrů
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme vepřové maso asi dvě minuty z každé strany, dokud se maso nezatáhne. Přidáme pórek a podlijeme vodou nebo vývarem. Necháme povařit.
3.
hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý • tymián
Do pánve přidáme nakrájená jablka a hořčici. Osolíme a opepříme. Na středním ohni vše spolu dusíme, dokud nebude maso měkké.
4.
smetana sladká na vaření 100 mililitrů • mouka hladká 1 čajová lžička • brandy 2 polévkové lžíce
Do masa vmícháme smetanu s moukou a omáčku zahustíme. Přilijeme brandy, oheň zesílíme a ještě chvíli povaříme.
Dobrou chuť!