Vepřové maso s hořčicovou omáčkou

Chutné vepřové maso v hořčicové omáčce s pórkem nebo jablky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
recept,fotorecept,vepřová kýta,jablka,pórek,hořčice plnotučná,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brandy | 2 70 | polévkové lžíce kcal | |
hořčice plnotučná | 3 56 | polévkové lžíce kcal | |
jablka | 300 183 | gramů kcal | |
mouka hladká | 1 18 | čajová lžička kcal | |
olej slunečnicový | 30 270 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
pórek | 200 92 | gramů kcal | |
smetana sladká na vaření | 100 160 | mililitrů kcal | |
tymián | 0 ?? | kcal | |
vepřová kýta | 600 1026 | gramů kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
vepřová kýta 600 gramů • jablka 300 gramů • pórek 200 gramů
Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2.
olej slunečnicový 30 mililitrů • voda 200 mililitrů
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme vepřové maso asi dvě minuty z každé strany, dokud se maso nezatáhne. Přidáme pórek a podlijeme vodou nebo vývarem. Necháme povařit.

3.
hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý • tymián
Do pánve přidáme nakrájená jablka a hořčici. Osolíme a opepříme. Na středním ohni vše spolu dusíme, dokud nebude maso měkké.

4.
smetana sladká na vaření 100 mililitrů • mouka hladká 1 čajová lžička • brandy 2 polévkové lžíce
Do masa vmícháme smetanu s moukou a omáčku zahustíme. Přilijeme brandy, oheň zesílíme a ještě chvíli povaříme.
Dobrou chuť!