svetvemne.cz

Vepřové maso s hořčicovou omáčkou

    

Chutné vepřové maso v hořčicové omáčce s pórkem nebo jablky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
brandy2polévkové lžíce
hořčice plnotučná3polévkové lžíce
jablka300gramů
mouka hladká1čajová lžička
olej slunečnicový30mililitrů
pepř černý mletý-
pórek200gramů
smetana sladká na vaření100mililitrů
tymián-
vepřová kýta600gramů
voda200mililitrů

1. 

vepřová kýta 600 gramů  jablka 300 gramů  pórek 200 gramů

Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2. 

olej slunečnicový 30 mililitrů  voda 200 mililitrů

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme vepřové maso asi dvě minuty z každé strany, dokud se maso nezatáhne. Přidáme pórek a podlijeme vodou nebo vývarem. Necháme povařit.

3. 

hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce  pepř černý mletý  tymián

Do pánve přidáme nakrájená jablka a hořčici. Osolíme a opepříme. Na středním ohni vše spolu dusíme, dokud nebude maso měkké.

4. 

smetana sladká na vaření 100 mililitrů  mouka hladká 1 čajová lžička  brandy 2 polévkové lžíce

Do masa vmícháme smetanu s moukou a omáčku zahustíme. Přilijeme brandy, oheň zesílíme a ještě chvíli povaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit