svetvemne.cz

Vepřové maso s hořčicovou omáčkou

     

Chutné vepřové maso v hořčicové omáčce s pórkem nebo jablky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Brandy2polévkové lžíce
Hořčice plnotučná3polévkové lžíce
Jablka300gramů
Mouka hladká1čajová lžička
Olej slunečnicový30mililitrů
Pepř černý mletý
Pórek200gramů
Smetana sladká na vaření100mililitrů
Tymián
Vepřová kýta600gramů
Voda200mililitrů

1. 

vepřová kýta 600 g  jablka 300 g  pórek 200 g

Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2. 

olej slunečnicový 30 ml  voda 200 ml

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme vepřové maso asi dvě minuty z každé strany, dokud se maso nezatáhne. Přidáme pórek a podlijeme vodou nebo vývarem. Necháme povařit.

3. 

hořčice plnotučná 3 PL  pepř černý mletý  tymián

Do pánve přidáme nakrájená jablka a hořčici. Osolíme a opepříme. Na středním ohni vše spolu dusíme, dokud nebude maso měkké.

4. 

smetana sladká na vaření 100 ml  mouka hladká 1 ČL  brandy 2 PL

Do masa vmícháme smetanu s moukou a omáčku zahustíme. Přilijeme brandy, oheň zesílíme a ještě chvíli povaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit