svetvemne.cz

Vepřové maso na kremžské hořčici

     

Jednoduchá příprava kousků vepřového masa v chutné hořčicové omáčce. Doporučujeme podávat s máslovou rýží parboiled a s některým ze salátů z červené řepy.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule150gramů
Hořčice kremžská3polévkové lžíce
Sádlo30gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Vepřová kýta500gramů
Voda200mililitrů
Česnek4stroužky

1. 

cibule 150 g  sádlo 30 g  česnek 4 stroužky

Cibuli a česnek očistíme. Pokrájíme a opečeme na sádle.

2. 

vepřová kýta 500 g

Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso. Promícháváme, dokud se všechny kousky masa nezatáhnou.

3. 

sůl 1.5 ČL  hořčice kremžská 3 PL

Přidáme sůl a hořčici.

4. 

voda 200 ml

Podlejeme vodou a promícháme.

5. 

Dusíme pod pokličkou 45 minut. Občas promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit