svetvemne.cz

Vepřový závitek s cuketou

     

Podáváme s lehkým bramborovým pyré.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule150gramů
Cuketa400gramů
Olej olivový80mililitrů
Paprika červená mletá1.5čajové lžičky
Pepř černý mletý½Ćl
Sýr gouda80gramů
Sůl1čajová lžička
Vepřová kýta600gramů
Voda150mililitrů
Česnek4stroužky

1. 

cuketa 400 g

Cuketu omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme ji na kostičky.

2. 

olej olivový 30 ml  cibule 150 g

V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli. Vložíme cuketu, promícháme, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Občas promícháme.

3. 

česnek 2 stroužky

Do hotové cukety přidáme prolisované stroužky česneku, promícháme a necháme vychladnout.

4. 

vepřová kýta 600 g

Silnější, větší plátky z vysoké části vepřové kýty naklepeme natenko.

5. 

sůl 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  pepř černý mletý ½ Ćl

Maso rozložíme na desku tak, aby se okraje překrývaly. Posypeme ho paprikou, pepřem a solí.

6. 

sýr Gouda 80 g

Pod maso podložíme kuchyňskou nit v rovnoměrných, asi 5 cm odstupech. Na maso položíme vrstvu strouhaného sýra a na sýr naložíme chladnou cuketu.

7. 

Okraje masa co nejpevněji přitlačíme k sobě a stáhneme připravenou nití.

8. 

voda 150 ml  olej olivový 50 ml  paprika červená mletá ½ ČL  česnek 2 stroužky

Hotový závitek přendáme do hlubokého pekáče. Podlijeme vodou a olivovým olejem. Povrch potřeme paprikou a prolisovaným česnekem. Pekáč uzavřeme a pečeme při 170-180 °C 1 hodinu.

9. 

Upečený závitek necháme lehce vychladnout a nakrájíme ho ostrým nožem na plátky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit