RECEPTY

Vepřový závitek s cuketou

Vepřový závitek s cuketou

Podáváme s lehkým bramborovým pyré.

recept,fotorecept,cuketa,vepřová kýta,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
cuketa400gramů
olej olivový80mililitrů
paprika červená mletá1.5čajové lžičky
pepř černý mletý½
sýr Gouda80gramů
sůl1čajová lžička
vepřová kýta600gramů
voda150mililitrů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

cuketa 400 gramů

Cuketu omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme ji na kostičky.

2. 

olej olivový 30 mililitrů  cibule 150 gramů

V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli. Vložíme cuketu, promícháme, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Občas promícháme.

3. 

česnek 2 stroužky

Do hotové cukety přidáme prolisované stroužky česneku, promícháme a necháme vychladnout.

4. 

vepřová kýta 600 gramů

Silnější, větší plátky z vysoké části vepřové kýty naklepeme natenko.

5. 

sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ Ćl

Maso rozložíme na desku tak, aby se okraje překrývaly. Posypeme ho paprikou, pepřem a solí.

6. 

sýr Gouda 80 gramů

Pod maso podložíme kuchyňskou nit v rovnoměrných, asi 5 cm odstupech. Na maso položíme vrstvu strouhaného sýra a na sýr naložíme chladnou cuketu.

7. 

Okraje masa co nejpevněji přitlačíme k sobě a stáhneme připravenou nití.

8. 

voda 150 mililitrů  olej olivový 50 mililitrů  paprika červená mletá ½ čajové lžičky  česnek 2 stroužky

Hotový závitek přendáme do hlubokého pekáče. Podlijeme vodou a olivovým olejem. Povrch potřeme paprikou a prolisovaným česnekem. Pekáč uzavřeme a pečeme při 170-180 °C 1 hodinu.

9. 

Upečený závitek necháme lehce vychladnout a nakrájíme ho ostrým nožem na plátky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit