svetvemne.cz

Vepřové kostky v pórkové omáčce

     

Měkoučké maso, jemně křupavý pórek a lahodná smetanová omáčka ... mňam :) Podáváme s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule200gramů
Kmín mletá½čajové lžičky
Olej slunečnicový30mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Pórek400gramů
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Sůl1.5čajové lžičky
Vepřová kýta600gramů
Voda250mililitrů

1. 

cibule 200 g  olej slunečnicový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

vepřová kýta 600 g  sůl 1.5 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  kmín mletá ½ ČL

Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme kmín.

3. 

voda 250 ml

Promícháme, přilijeme vodu a udusíme doměkka.

4. 

pórek 400 g

Pórek očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a rozebereme.

5. 

Přidáme do uvařeného masa, promícháme a 5 minut povaříme.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml

Přilijeme smetanu a převaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit