svetvemne.cz

Vepřové kostky v pórkové omáčce

    

Měkoučké maso, jemně křupavý pórek a lahodná smetanová omáčka ... mňam :) Podáváme s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule200gramů
kmín mletá½čajové lžičky
olej slunečnicový30mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
pórek400gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl1.5čajové lžičky
vepřová kýta600gramů
voda250mililitrů

1. 

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

vepřová kýta 600 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky

Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme kmín.

3. 

voda 250 mililitrů

Promícháme, přilijeme vodu a udusíme doměkka.

4. 

pórek 400 gramů

Pórek očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a rozebereme.

5. 

Přidáme do uvařeného masa, promícháme a 5 minut povaříme.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Přilijeme smetanu a převaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit