Vepřové kostky v pórkové omáčce
Měkoučké maso, jemně křupavý pórek a lahodná smetanová omáčka ... mňam :) Podáváme s houskovým knedlíkem.
recept,fotorecept,vepřová kýta,pórek,Vepřové maso,,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
pórek | 400 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vepřová kýta | 600 | gramů | |
voda | 250 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2.
vepřová kýta 600 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky
Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme kmín.



5.
Přidáme do uvařeného masa, promícháme a 5 minut povaříme.


Dobrou chuť!