svetvemne.cz

Pečený bůček

     

Pro pečení je nejvhodnější dobře prorostlý bůček. Podáváme s knedlíkem navlhčeným výpekem a dušeným bílým zelím.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Sůl2čajové lžičky
Vepřový bůček1200gramů
Voda400mililitrů
Česnek6stroužků

1. 

vepřový bůček 1200 g

Bůček omyjeme a vykosťovací nožem vykostíme.

2. 

sůl 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  česnek 6 stroužků  voda 200 ml

Ze všech stran ho potřeme solí a paprikou. Vložíme do pekáče a povrchu potřeme utřeným česnekem. Podlijeme vodou, pekáč uzavřeme a dáme péct na 45 minut.

3. 

voda 200 ml

Po uvedeném čase přilijeme částečně odpařenou vodu a dalších 45 minut zakrytý pečeme.

4. 

Upečený bůček nakrájíme na porce a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit