Pečený bůček
Pro pečení je nejvhodnější dobře prorostlý bůček. Podáváme s knedlíkem navlhčeným výpekem a dušeným bílým zelím.
recept,fotorecept,vepřový bůček,česnek,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vepřový bůček | 1200 | gramů | |
voda | 400 | mililitrů | |
česnek | 6 | stroužků |
Recept

2.
sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • česnek 6 stroužků • voda 200 mililitrů
Ze všech stran ho potřeme solí a paprikou. Vložíme do pekáče a povrchu potřeme utřeným česnekem. Podlijeme vodou, pekáč uzavřeme a dáme péct na 45 minut.

3.
voda 200 mililitrů
Po uvedeném čase přilijeme částečně odpařenou vodu a dalších 45 minut zakrytý pečeme.

4.
Upečený bůček nakrájíme na porce a můžeme podávat.

Dobrou chuť!