Uzené s hrachový pyré v parním hrnci

Jednoduše a snadno připravený chutný oběd s oblíbeným uzeným masem.
recept,fotorecept,hrášek,maso uzené,česnek,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso › Recepty pro parní hrnec › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Česnek › Sezona - hrášek ›Ingredience
Ingredience
hrášek | 1000 760 | gramů kcal | |
maso uzené | 400 1080 | gramů kcal | |
mléko | 2 96 | decilitry kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
česnek | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
hrášek 1000 gramů • maso uzené 400 gramů
Do spodní nádoby parního hrnce vysypeme mrazený nebo čerstvý hrách. Do vrchní nádoby položíme uzené maso. Čas paření nastavíme na 40 minut. Vše spolu paříme 30 minut. Po uplynutí času paření misku s hrachem odebereme a uzené maso paříme dál.

2.
mléko 2 decilitry • sůl • česnek
Hrách vsypeme do hrnce, přidáme mléko, podle chuti sůl a prolisovaný česnek. Všechno spolu rozmixujeme. Pokud chceme pyré řidší můžeme přidat v potřebném množství vývar, který nám vznikl v odkapávací nádobě parního hrnce.

Dobrou chuť!