Plněná sekaná
Sekaná plněná vajíčkem a hráškem. Jako nádivku do sekané je vhodné použít i jinou zeleninu, případně uzeniny. Podáváme teplou s bramborovým pyré nebo čočkou. Studenou s chlebem a kyselou okurkou.
recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vepřové mleté maso,česnek,hrášek mražený,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
hrášek mražený | 150 | gramů | |
mléko nízkotučné 0,5% | 100 | mililitrů | |
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
rohlík bílý | 2 | kusy | |
strouhanka | 0 | ||
sádlo | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 5 | ||
vepřové mleté maso | 800 | gramů | |
voda | - | ||
česnek | 6 | stroužků |
Recept
1.
rohlík bílý 2 kusy • mléko nízkotučné 0,5% 100 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Rohlíky nakrájíme a bez konců je vložíme do mísy, kde je zalijeme mlékem a smícháme s vajíčky.
2.
vepřové mleté maso 800 gramů • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • česnek 6 stroužků • cibule 150 gramů
Přidáme mleté maso, sůl, pepř, na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše spolu dobře promícháme a vytvoříme masové těsto.
3.
strouhanka • hrášek mražený 150 gramů • vejce slepičí 3 kusy
Těsto přendáme z mísy na plastovou podložku, kterou jsme si posypali strouhankou, a rovnoměrně ho rozetřeme do tvaru obdélníka. Na těsto poklademe nádivku - hrášek, vajíčka vařená natvrdo, můžeme také vložit do sekané vařenou mrkev, nebo uzeninu.
4.
Delší strany obdélníku z masa spojíme a rukama vytvarujeme válec - sekanou.
5.
olej slunečnicový • sádlo • strouhanka
Pekáč potřeme olejem, nebo vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Pomocí plastové podložky, na které jsme sekanou připravovali, ji přesuneme do pekáče. Povrch sekané posypeme jemně strouhankou.
6.
Pečeme zakrytou v rozehřáté troubě na středním stupni 50 minut. Pak ji odkryjeme, podlijeme cca 1,5 dcl vody a necháme sekanou svrchu zapéct cca 15-20 minut.
Dobrou chuť!