svetvemne.cz

Plněná sekaná

     

Sekaná plněná vajíčkem a hráškem. Jako nádivku do sekané je vhodné použít i jinou zeleninu, případně uzeniny. Podáváme teplou s bramborovým pyré nebo čočkou. Studenou s chlebem a kyselou okurkou.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

rohlík bílý 2 ks  mléko nízkotučné 0,5% 100 ml  vejce slepičí 2 ks

Rohlíky nakrájíme a bez konců je vložíme do mísy, kde je zalijeme mlékem a smícháme s vajíčky.

2. 

vepřové mleté maso 800 g  sůl 2 ČL  pepř černý mletý 1 ČL  česnek 6 špetek  cibule 150 g

Přidáme mleté maso, sůl, pepř, na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše spolu dobře promícháme a vytvoříme masové těsto.

3. 

strouhanka  hrášek mražený 150 g  vejce slepičí 3 ks

Těsto přendáme z mísy na plastovou podložku, kterou jsme si posypali strouhankou, a rovnoměrně ho rozetřeme do tvaru obdélníka. Na těsto poklademe nádivku - hrášek, vajíčka vařená natvrdo, můžeme také vložit do sekané vařenou mrkev, nebo uzeninu.

4. 

Delší strany obdélníku z masa spojíme a rukama vytvarujeme válec - sekanou.

5. 

olej slunečnicový  sádlo  strouhanka

Pekáč potřeme olejem, nebo vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Pomocí plastové podložky, na které jsme sekanou připravovali, ji přesuneme do pekáče. Povrch sekané posypeme jemně strouhankou.

6. 

voda

Pečeme zakrytou v rozehřáté troubě na středním stupni 50 minut. Pak ji odkryjeme, podlijeme cca 1,5 dcl vody a necháme sekanou svrchu zapéct cca 15-20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit