RECEPTY

Čevapčiči v parním hrnci

Čevapčiči v parním hrnci

Čevapčiči z parního hrnce nevypadá velmi pohledně, avšak jeho chuť je nerozeznatelná od smažené varianty, pokud ne lepší. Mletá masa obsahují v syrovém stavu poměrně hodně tuku a touto formou přípravy se odbourá další nežádoucí nabalování tuků.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
cibule120gramů
mléko100mililitrů
mouka hladká2polévkové lžíce
olej olivový-
pepř černý mletý-
rohlík bílý1kus
strouhanka2polévkové lžíce
sůl0
vejce slepičí2kusy
vepřové mleté maso500gramů
česnek5stroužků

 

Recept

1. 

rohlík bílý 1 kus  vepřové mleté maso 500 gramů  mléko 100 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  pepř černý mletý  sůl  česnek 5 stroužků  cibule 120 gramů  strouhanka 2 polévkové lžíce

Rohlík natrháme na malé kousky, zalijeme mlékem, chvíli necháme odstát. Přidáme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčka, sůl a pepř, dobře prohněteme rukou a všechny ingredience promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku.

2. 

olej olivový  mouka hladká 2 polévkové lžíce

První (spodní) nádobu parního hrnce potřeme olivovým olejem. Ze směsi tvarujeme válečky, které obalíme v hladké mouce a poklademe do nádoby parního hrnce.

3. 

brambory 500 gramů  sůl

Čas vaření v páře nastavíme na 40 minut, po 20 minutách přidáme druhou parní nádobu, do které jsme vložili nakrájené brambory, jemně posolené, a dále spolu paříme.

4. 

Podáváme s hořčicí, nakrájenou cibulí, případně feferonku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie