Čevapčiči v parním hrnci
Čevapčiči z parního hrnce nevypadá velmi pohledně, avšak jeho chuť je nerozeznatelná od smažené varianty, pokud ne lepší. Mletá masa obsahují v syrovém stavu poměrně hodně tuku a touto formou přípravy se odbourá další nežádoucí nabalování tuků.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 120 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
olej olivový | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
rohlík bílý | 1 | kus | |
strouhanka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 0 | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
česnek | 5 | stroužků |
Recept
1.
rohlík bílý 1 kus • vepřové mleté maso 500 gramů • mléko 100 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • pepř černý mletý • sůl • česnek 5 stroužků • cibule 120 gramů • strouhanka 2 polévkové lžíce
Rohlík natrháme na malé kousky, zalijeme mlékem, chvíli necháme odstát. Přidáme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčka, sůl a pepř, dobře prohněteme rukou a všechny ingredience promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku.
2.
olej olivový • mouka hladká 2 polévkové lžíce
První (spodní) nádobu parního hrnce potřeme olivovým olejem. Ze směsi tvarujeme válečky, které obalíme v hladké mouce a poklademe do nádoby parního hrnce.
3.
Čas vaření v páře nastavíme na 40 minut, po 20 minutách přidáme druhou parní nádobu, do které jsme vložili nakrájené brambory, jemně posolené, a dále spolu paříme.
4.
Podáváme s hořčicí, nakrájenou cibulí, případně feferonku.
Dobrou chuť!