Čevapčiči v parním hrnci

Čevapčiči z parního hrnce nevypadá velmi pohledně, avšak jeho chuť je nerozeznatelná od smažené varianty, pokud ne lepší. Mletá masa obsahují v syrovém stavu poměrně hodně tuku a touto formou přípravy se odbourá další nežádoucí nabalování tuků.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
cibule | 120 53 | gramů kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 2 105 | polévkové lžíce kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
rohlík bílý | 1 ?? | kus kcal | |
strouhanka | 2 112 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
vepřové mleté maso | 500 1300 | gramů kcal | |
česnek | 5 27 | stroužků kcal |
Recept
1.
rohlík bílý 1 kus • vepřové mleté maso 500 gramů • mléko 100 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • pepř černý mletý • sůl • česnek 5 stroužků • cibule 120 gramů • strouhanka 2 polévkové lžíce
Rohlík natrháme na malé kousky, zalijeme mlékem, chvíli necháme odstát. Přidáme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčka, sůl a pepř, dobře prohněteme rukou a všechny ingredience promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku.

2.
olej olivový • mouka hladká 2 polévkové lžíce
První (spodní) nádobu parního hrnce potřeme olivovým olejem. Ze směsi tvarujeme válečky, které obalíme v hladké mouce a poklademe do nádoby parního hrnce.

3.
Čas vaření v páře nastavíme na 40 minut, po 20 minutách přidáme druhou parní nádobu, do které jsme vložili nakrájené brambory, jemně posolené, a dále spolu paříme.

4.
Podáváme s hořčicí, nakrájenou cibulí, případně feferonku.
Dobrou chuť!