svetvemne.cz

Sekaná s vejcem

     

Jednoduchá plněná sekaná, kterou je vhodné podávat k luštěninovým zahuštěným omáčkám. Chutná i s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami a kyselou okurkou.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule70gramů
Mléko50mililitrů
Olej slunečnicový80mililitrů
Rohlík bílý1kus
Strouhanka50gramů
Strouhanka
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí6ks
Vepřové mleté maso800gramů
Česnek4stroužky

1. 

vejce slepičí 4 ks  rohlík bílý 1 ks  mléko 50 ml

Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rohlík nadrobno pokrájíme a zalijeme mlékem.

2. 

cibule 70 g

Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a přidáme k rohlíku. Dobře promícháme.

3. 

vepřové mleté maso 800 g  vejce slepičí 2 ks  sůl 1.5 ČL  česnek 4 stroužky

Přidáme maso, syrová vejce, sůl a očištěný prolisovaný česnek. Opět dobře, nejlépe rukou, promícháme.

4. 

strouhanka 50 g

Podle potřeby přimícháme trochu strouhanky.

5. 

strouhanka

Na pracovní podložku nasypeme strouhanku. Rozložíme na ni masovou směs. Přes střed položíme vajíčka natvrdo.

6. 

Vejce zabalíme.

7. 

olej slunečnicový 80 ml

Sekanou přendáme do pekáče a polijeme olejem.

8. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180-190 °C zakryté 40 minut, pak odkryjeme a necháme 20 minut zapéct.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit