RECEPTY

Sekaná s vejcem

Sekaná s vejcem

Jednoduchá plněná sekaná, kterou je vhodné podávat k luštěninovým zahuštěným omáčkám. Chutná i s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami a kyselou okurkou.

recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vepřové mleté maso,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule70gramů
mléko50mililitrů
olej slunečnicový80mililitrů
rohlík bílý1kus
strouhanka50gramů
strouhanka-
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí6
vepřové mleté maso800gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

vejce slepičí 4 kusy  rohlík bílý 1 kus  mléko 50 mililitrů

Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rohlík nadrobno pokrájíme a zalijeme mlékem.

2. 

cibule 70 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a přidáme k rohlíku. Dobře promícháme.

3. 

vepřové mleté maso 800 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  česnek 4 stroužky

Přidáme maso, syrová vejce, sůl a očištěný prolisovaný česnek. Opět dobře, nejlépe rukou, promícháme.

4. 

strouhanka 50 gramů

Podle potřeby přimícháme trochu strouhanky.

5. 

strouhanka

Na pracovní podložku nasypeme strouhanku. Rozložíme na ni masovou směs. Přes střed položíme vajíčka natvrdo.

6. 

Vejce zabalíme.

7. 

olej slunečnicový 80 mililitrů

Sekanou přendáme do pekáče a polijeme olejem.

8. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180-190 °C zakryté 40 minut, pak odkryjeme a necháme 20 minut zapéct.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie