Sekaná s vejcem

Jednoduchá plněná sekaná, kterou je vhodné podávat k luštěninovým zahuštěným omáčkám. Chutná i s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami a kyselou okurkou.
recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 70 31 | gramů kcal | |
mléko | 50 24 | mililitrů kcal | |
olej slunečnicový | 80 720 | mililitrů kcal | |
rohlík bílý | 1 ?? | kus kcal | |
strouhanka | 50 187 | gramů kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 6 528 | kcal | |
vepřové mleté maso | 800 ?? | gramů kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal |
Recept
1.
vejce slepičí 4 kusy • rohlík bílý 1 kus • mléko 50 mililitrů
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rohlík nadrobno pokrájíme a zalijeme mlékem.


3.
vepřové mleté maso 800 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • česnek 4 stroužky
Přidáme maso, syrová vejce, sůl a očištěný prolisovaný česnek. Opět dobře, nejlépe rukou, promícháme.


5.
Na pracovní podložku nasypeme strouhanku. Rozložíme na ni masovou směs. Přes střed položíme vajíčka natvrdo.

6.
Vejce zabalíme.


8.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180-190 °C zakryté 40 minut, pak odkryjeme a necháme 20 minut zapéct.

Dobrou chuť!