Sekaná s vejcem
Jednoduchá plněná sekaná, kterou je vhodné podávat k luštěninovým zahuštěným omáčkám. Chutná i s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami a kyselou okurkou.
recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 70 | gramů | |
mléko | 50 | mililitrů | |
olej slunečnicový | 80 | mililitrů | |
rohlík bílý | 1 | kus | |
strouhanka | 50 | gramů | |
strouhanka | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 6 | ||
vepřové mleté maso | 800 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
vejce slepičí 4 kusy • rohlík bílý 1 kus • mléko 50 mililitrů
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rohlík nadrobno pokrájíme a zalijeme mlékem.
3.
vepřové mleté maso 800 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • česnek 4 stroužky
Přidáme maso, syrová vejce, sůl a očištěný prolisovaný česnek. Opět dobře, nejlépe rukou, promícháme.
5.
Na pracovní podložku nasypeme strouhanku. Rozložíme na ni masovou směs. Přes střed položíme vajíčka natvrdo.
6.
Vejce zabalíme.
8.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180-190 °C zakryté 40 minut, pak odkryjeme a necháme 20 minut zapéct.
Dobrou chuť!