svetvemne.cz

Sekaná s vejcem

    

Jednoduchá plněná sekaná, kterou je vhodné podávat k luštěninovým zahuštěným omáčkám. Chutná i s bramborovou kaší, nebo vařenými bramborami a kyselou okurkou.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cibule70gramů
mléko50mililitrů
olej slunečnicový80mililitrů
rohlík bílý1kus
strouhanka50gramů
strouhanka-
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí6
vepřové mleté maso800gramů
česnek4stroužky

1. 

vejce slepičí 4 kusy  rohlík bílý 1 kus  mléko 50 mililitrů

Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rohlík nadrobno pokrájíme a zalijeme mlékem.

2. 

cibule 70 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a přidáme k rohlíku. Dobře promícháme.

3. 

vepřové mleté maso 800 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  česnek 4 stroužky

Přidáme maso, syrová vejce, sůl a očištěný prolisovaný česnek. Opět dobře, nejlépe rukou, promícháme.

4. 

strouhanka 50 gramů

Podle potřeby přimícháme trochu strouhanky.

5. 

strouhanka

Na pracovní podložku nasypeme strouhanku. Rozložíme na ni masovou směs. Přes střed položíme vajíčka natvrdo.

6. 

Vejce zabalíme.

7. 

olej slunečnicový 80 mililitrů

Sekanou přendáme do pekáče a polijeme olejem.

8. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180-190 °C zakryté 40 minut, pak odkryjeme a necháme 20 minut zapéct.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit