svetvemne.cz

Karbanátky s rohlíkem

     

Klasické chutné karbanátky z vepřového masa. Jako přílohu doporučujeme brambory na jakýkoliv způsob.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Majoránka½čajové lžičky
Mléko
Paprika červená mletá½čajové lžičky
Pepř černý mletý¾čajové lžičky
Pečivo bílé 2kusy
Strouhanka
Sůl1.5čajové lžičky
Sůl zeleninová¼čajové lžičky
Vejce slepičí1kus
Vepřové mleté maso500gramů
Česnek2stroužky

1. 

vepřové mleté maso 500 g  sůl 1.5 ČL  pepř černý mletý ¾ ČL  paprika červená mletá ½ ČL  sůl zeleninová ¼ ČL  majoránka ½ ČL  česnek 2 stroužky  vejce slepičí 1 ks  pečivo bílé  2 ks  mléko

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, mletou červenou paprikou, zeleninovou solí, majoránkou, prolisovaným česnekem, vajíčkem a v mléce namočeným (a vyždímaným) rohlíkem.

2. 

strouhanka

Z masové směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.

3. 

Karbanátky smažíme v dostatečném množství oleje, aby se dobře propekly, z obou stran asi 5 minut.

4. 

Usmažené karbanátky necháme na papírovém ubrousku okapat od oleje.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit