Karbanátky s rohlíkem

Klasické chutné karbanátky z vepřového masa. Jako přílohu doporučujeme brambory na jakýkoliv způsob.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
majoránka | ½ 6 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | ¾ 13 | čajové lžičky kcal | |
pečivo bílé | 2 ?? | kusy kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl zeleninová | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
vepřové mleté maso | 500 1300 | gramů kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1.
vepřové mleté maso 500 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ¾ čajové lžičky • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • sůl zeleninová ¼ čajové lžičky • majoránka ½ čajové lžičky • česnek 2 stroužky • vejce slepičí 1 kus • pečivo bílé 2 kusy • mléko
Mleté maso smícháme se solí, pepřem, mletou červenou paprikou, zeleninovou solí, majoránkou, prolisovaným česnekem, vajíčkem a v mléce namočeným (a vyždímaným) rohlíkem.


3.
Karbanátky smažíme v dostatečném množství oleje, aby se dobře propekly, z obou stran asi 5 minut.

4.
Usmažené karbanátky necháme na papírovém ubrousku okapat od oleje.

Dobrou chuť!