RECEPTY

Štefanská roláda

Štefanská roláda

Tradiční slovenské hlavní jídlo vhodné na pohoštění rodiny o svátcích.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,vejce slepičí,vejce slepičí,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule2kusy
majoránka-
máslo125gramů
olej slunečnicový-
pepř černý celé-
párky drůbeží4kusy
strouhanka-
sůl-
sůl zeleninová-
vejce slepičí5
vepřové mleté maso1500gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

cibule 2 kusy  olej slunečnicový  vepřové mleté maso 1500 gramů  vejce slepičí 2 kusy  česnek 4 stroužky  sůl  majoránka  pepř černý celé

Zpěníme cibulku na oleji. Přimícháme maso a ostatní ingredience.

2. Nádivka do rolády

vejce slepičí 3 kusy  sůl zeleninová

Usmažíme omeletu z připravených vajec. Oloupeme párky.

3. 

Masovou směs rozdělíme na 4 stejné kusy, které zformujeme do stejných dílů jako na obrázku.

4. 

párky drůbeží 4 kusy  strouhanka

Dva takové díly položíme na pracovní desku posypanou strouhankou a obložíme omeletou a párkem jako na obrázku. Ze zbylých dvou dílů odebíráme a přikrýváme obložené díly a zároveň tvarujeme do bochníků.

5. 

máslo 125 gramů

Bochníky vyválíme ve strouhance a vytvarujeme tvar jako je na obrázku. Dáme do pekáče vyloženého máslem.

6. 

Rolády pečeme při teplotě 200 °C hodinu a půl, během pečení přiléváme vodu, aby se rolády nepřipálily a nepopraskaly.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie