svetvemne.cz

Medová srdíčka

    

Perníkové vánoční cukroví slepované krémem. Pečivo je po upečení měkoučké. Tento typ krému je velmi chutný s delší trvanlivostí.

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový200gramů
cukr práškový3polévkové lžíce
cukr vanilkový1balení
krupice1.5polévkové lžíce
kypřicí prášek do perníku 1čajová lžička
med2polévkové lžíce
mléko0.2litru
mouka hladká450gramů
máslo250gramů
poleva cukrářská bílá-
poleva cukrářská čokoládová-
skořice mletá1čajová lžička
vejce slepičí2kusy

1. Příprava těsta

vejce slepičí 2 kusy  máslo 100 gramů  cukr krystalový 200 gramů  med 2 polévkové lžíce  skořice mletá 1 čajová lžička  kypřicí prášek do perníku  1 čajová lžička

Vejce, tuk, cukr, med, skořici, kypřící prášek dáme do hrnce a na slabém ohni chvilku mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Dáváme pozor, aby se těsto nepřipálilo.

Příprava těsta

2. 

mouka hladká 450 gramů

Pak obsah hrnce vylijeme na připravenou mouku a zpracujeme tuhé těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odležet. Těsto po odležení ztuhne a dobře se s ním pracuje.

3. 

Odleželé těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme menší kolečka, srdíčka ... různé tvary.

4. 

Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 7 min.

5. Příprava krému

mléko 0.2 litru  krupice 1.5 polévkové lžíce  cukr vanilkový 1 balení

Ve studeném mléce rozmícháme mouku a vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout.

Příprava krému

6. 

máslo 150 gramů  cukr práškový 3 polévkové lžíce

Utřeme máslo s cukrem a postupně k němu přidáváme vychladlou kaši. Vyšleháme hladký krém. Dosladíme podle chuti.

7. Dokončení

Krém mažeme na cukroví a slepujeme po dvou.

Dokončení

8. 

poleva cukrářská čokoládová  poleva cukrářská bílá

Vrchní část namáčíme v čokoládové polevě a podle fantazie dozdobíme bílou čokoládou, cukrářským zdobením, ořechy ...

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit