svetvemne.cz

Medová srdíčka

     

Perníkové vánoční cukroví slepované krémem. Pečivo je po upečení měkoučké. Tento typ krému je velmi chutný s delší trvanlivostí.

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový200gramů
Cukr práškový3polévkové lžíce
Cukr vanilkový1balení
Krupice1.5polévkové lžíce
Kypřicí prášek do perníku 1čajová lžička
Med2polévkové lžíce
Mléko0.2litru
Mouka hladká450gramů
Máslo250gramů
Poleva cukrářská bílá
Poleva cukrářská čokoládová
Skořice mletá1čajová lžička
Vejce slepičí2kusy

1. Příprava těsta

vejce slepičí 2 ks  máslo 100 g  cukr krystalový 200 g  med 2 PL  skořice mletá 1 ČL  kypřicí prášek do perníku  1 ČL

Vejce, tuk, cukr, med, skořici, kypřící prášek dáme do hrnce a na slabém ohni chvilku mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Dáváme pozor, aby se těsto nepřipálilo.

Příprava těsta

2. 

mouka hladká 450 g

Pak obsah hrnce vylijeme na připravenou mouku a zpracujeme tuhé těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odležet. Těsto po odležení ztuhne a dobře se s ním pracuje.

3. 

Odleželé těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme menší kolečka, srdíčka ... různé tvary.

4. 

Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 7 min.

5. Příprava krému

mléko 0.2 l  krupice 1.5 PL  cukr vanilkový 1 balení

Ve studeném mléce rozmícháme mouku a vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout.

Příprava krému

6. 

máslo 150 g  cukr práškový 3 PL

Utřeme máslo s cukrem a postupně k němu přidáváme vychladlou kaši. Vyšleháme hladký krém. Dosladíme podle chuti.

7. Dokončení

Krém mažeme na cukroví a slepujeme po dvou.

Dokončení

8. 

poleva cukrářská čokoládová  poleva cukrářská bílá

Vrchní část namáčíme v čokoládové polevě a podle fantazie dozdobíme bílou čokoládou, cukrářským zdobením, ořechy ...

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit