Kolečka z ovesných vloček
Jednoduché zdravé sušenky k letní kávě i na vánoční stůl. Pokud použijeme hnědý cukr, chuť koleček bude karamelovější. Změnit jejich chuť můžeme i posypáním kakaem, skořicí, nebo přidáním rozinek a oříšků.
recept,fotorecept,máslo,med,cukr krystalový,vločky ovesné,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 | gramů | |
cukr vanilkový | 2 | čajové lžičky | |
kakao - prášek | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
med | 100 | gramů | |
mouka hladká | 125 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
skořice mletá | - | ||
sůl | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus | |
vločky ovesné | 250 | gramů |
Recept
1. Příprava těsta
máslo 200 gramů • med 100 gramů • cukr krystalový 80 gramů • cukr vanilkový 2 čajové lžičky • sůl
Ve změklém másle utřeme med, krystalový a vanilkový cukr se špetkou soli.
3.
vločky ovesné 250 gramů • mouka hladká 125 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Přidáme ovesné vločky a mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek.
4.
skořice mletá • kakao - prášek
Uhněteme těsto. Z těsta lžičkou odebíráme malé kousky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení.
5.
Pečeme 10 až 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Dobrou chuť!