svetvemne.cz

Špaldové perníky

     

Oblíbené vánoční perníčky ze zdravé špaldové mouky.

Ukuchtil

Počet porcí

100

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr třtinový80gramů
Koření perníkové1čajová lžička
Med100gramů
Mouka hladká špaldová t630400gramů
Máslo125gramů
Ořechy vlašské
Skořice mletá½čajové lžičky
Soda bikarbona1čajová lžička
Vejce slepičí3kusy

1. 

mouka hladká špaldová T630 400 g  máslo 125 g  cukr třtinový 80 g  med 100 g  vejce slepičí 2 ks  skořice mletá ½ ČL  koření perníkové 1 ČL  soda bikarbona 1 ČL

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, cukr, tekutý med, vajíčka, skořici, pepř a jedlou sodu.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho 12-24 hodin odpočívat v chladu.

3. 

Těsto před zpracováváním prohněteme na pracovní desce (ztuhlé se drolí). Rozválíme (podle potřeby na pomoučeném vále) na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme menší perníčky. Pomocí nože je překládáme na plech vyložený papírem na pečení.

4. 

vejce slepičí 1 ks  ořechy vlašské

Vykrojené perníky potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme ořechy.

5. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 7 minut.

6. 

Perníčky jsou hned po upečení měkké. Skladujeme v chladu v uzavřené nádobě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit