Špaldové perníky

Oblíbené vánoční perníčky ze zdravé špaldové mouky.
recept,fotorecept,mouka hladká špaldová T630,máslo,med,koření perníkové,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 80 317 | gramů kcal | |
koření perníkové | 1 16 | čajová lžička kcal | |
med | 100 328 | gramů kcal | |
mouka hladká špaldová T630 | 400 360 | gramů kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 0 ?? | kcal | |
skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
soda bikarbona | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
mouka hladká špaldová T630 400 gramů • máslo 125 gramů • cukr třtinový 80 gramů • med 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy • skořice mletá ½ čajové lžičky • koření perníkové 1 čajová lžička • soda bikarbona 1 čajová lžička
Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, cukr, tekutý med, vajíčka, skořici, pepř a jedlou sodu.

2.
Vypracujeme těsto a necháme ho 12-24 hodin odpočívat v chladu.

3.
Těsto před zpracováváním prohněteme na pracovní desce (ztuhlé se drolí). Rozválíme (podle potřeby na pomoučeném vále) na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme menší perníčky. Pomocí nože je překládáme na plech vyložený papírem na pečení.

4.
vejce slepičí 1 kus • ořechy vlašské
Vykrojené perníky potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme ořechy.

5.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 7 minut.

6.
Perníčky jsou hned po upečení měkké. Skladujeme v chladu v uzavřené nádobě.

Dobrou chuť!