svetvemne.cz

Špaldové perníky

    

Oblíbené vánoční perníčky ze zdravé špaldové mouky.

Ukuchtil

Počet porcí

100

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr třtinový80gramů
koření perníkové1čajová lžička
med100gramů
mouka hladká špaldová T630400gramů
máslo125gramů
ořechy vlašské-
skořice mletá½čajové lžičky
soda bikarbona1čajová lžička
vejce slepičí3kusy

1. 

mouka hladká špaldová T630 400 gramů  máslo 125 gramů  cukr třtinový 80 gramů  med 100 gramů  vejce slepičí 2 kusy  skořice mletá ½ čajové lžičky  koření perníkové 1 čajová lžička  soda bikarbona 1 čajová lžička

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, cukr, tekutý med, vajíčka, skořici, pepř a jedlou sodu.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho 12-24 hodin odpočívat v chladu.

3. 

Těsto před zpracováváním prohněteme na pracovní desce (ztuhlé se drolí). Rozválíme (podle potřeby na pomoučeném vále) na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme menší perníčky. Pomocí nože je překládáme na plech vyložený papírem na pečení.

4. 

vejce slepičí 1 kus  ořechy vlašské

Vykrojené perníky potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme ořechy.

5. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 7 minut.

6. 

Perníčky jsou hned po upečení měkké. Skladujeme v chladu v uzavřené nádobě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit