svetvemne.cz

Špaldové perníky

Oblíbené vánoční perníčky ze zdravé špaldové mouky.

 

Počet porcí: 100

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Cukr třtinový80gramů
Koření perníkové1čajová lžička
Med100gramů
Mouka špaldová celozrnná400gramů
Máslo125gramů
Ořechy vlašské
Skořice mletá½čajové lžičky
Soda bikarbona1čajová lžička
Vejce slepičí3kusy

1. 

mouka špaldová celozrnná 400 g  máslo 125 g  cukr třtinový 80 g  med 100 g  vejce slepičí 2 ks  skořice mletá ½ ČL  koření perníkové 1 ČL  soda bikarbona 1 ČL

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, cukr, tekutý med, vajíčka, skořici, pepř a jedlou sodu.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho 12-24 hodin odpočívat v chladu.

3. 

Těsto před zpracováváním prohněteme na pracovní desce (ztuhlé se drolí). Rozválíme (podle potřeby na pomoučeném vále) na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme menší perníčky. Pomocí nože je překládáme na plech vyložený papírem na pečení.

4. 

vejce slepičí 1 ks  ořechy vlašské

Vykrojené perníky potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme ořechy.

5. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 7 minut.

6. 

Perníčky jsou hned po upečení měkké. Skladujeme v chladu v uzavřené nádobě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit