Vánoční čokoládové dortíky

Recept na vánoční cukroví z křehkého těsta s jemným krémem.
recept,fotorecept,mouka hladká 00 Extra,máslo,máslo,cukr moučkový,cukr moučkový,poleva cukrářská čokoládová,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 120 466 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 3 117 | polévkové lžíce kcal | |
cukr vanilkový | 1 37 | polévková lžíce kcal | |
cukrářské zdobení - pestré | 0 ?? | kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ ?? | balení kcal | |
mouka hladká 00 Extra | 370 1288 | gramů kcal | |
máslo | 375 2753 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
poleva cukrářská čokoládová | 100 587 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 00 Extra 370 gramů • kypřicí prášek do pečiva ½ balení • máslo 250 gramů • cukr moučkový 120 gramů • vejce slepičí 2 kusy • citronová kůra
Ze všech surovin vypracujeme těsto.

2. Vykrajování a pečení
Z těsta vykrajujeme kolečka a pečeme na vymaštěném plechu 10 minut při teplotě 180 °C.

3. Příprava krému
cukr moučkový 3 polévkové lžíce • cukr vanilkový 1 polévková lžíce • máslo 125 gramů
Změklý rostlinný tuk nebo máslo utřeme dohladka s moučkovým a vanilkovým cukrem. Takto připraveným krémem slepujeme kolečka.

4. Zdobení
poleva cukrářská čokoládová 100 gramů • cukrářské zdobení - pestré
Takto připravené dortíky namáčíme z jedné strany do čokoládové polevy. Dozdobíme barevnými sladkými jehličkami nebo ořechy.

Dobrou chuť!