svetvemne.cz

Kernotto s brynzou a medvědím česnekem

    

Bezmasý oběd ze špaldových krup, pórku, brynzy a medvědího česneku.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brynza250gramů
kroupy špaldové (špaldové kernotto)350gramů
pórek300gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)250gramů
sůl½čajové lžičky
voda700mililitrů
česnek medvědí70gramů

1. 

kroupy špaldové (špaldové kernotto) 350 gramů

Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce...

2. 

voda 700 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky

... a přilijeme vodu. Vaříme 15-20 minut, podle toho zda chceme mít krupky více či méně rozvařené. Nejlepší jsou jemně křupavé.

3. 

pórek 300 gramů

Pórek omyjeme, nakrájíme podélně...

4. 

... a pak příčně na malé kousky. Přidáme k uvařeným kroupám, promícháme a 3 minuty povaříme vše spolu.

5. 

česnek medvědí 70 gramů

Medvědí česnek omyjeme, nakrájíme na malé kousky...

6. 

... a zamícháme do kernotta.

7. 

brynza 250 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 gramů

Rozmícháme brynzu se smetanou, ...

8. 

... přidáme ke krupám...

9. 

... a promícháme. Ihned teplé podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit