svetvemne.cz

Langoše s medvědím česnekem

    

Zelené jarní langoše plné vitaminů.

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé42gramů
mléko450mililitrů
mouka hladká1čajová lžička
mouka hladká1kilogram
mouka hladká-
máslo1čajová lžička
olej řepkový-
smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí1kus
česnek medvědí100gramů

1. 

mléko 200 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka hladká 1 čajová lžička

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka hladká 1 kilogram  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů  sůl 2 čajové lžičky

Do mísy nasypeme mouku, přidáme smetanu a sůl.

3. 

česnek medvědí 100 gramů  mléko 250 mililitrů

Medvědí česnek umyjeme, vložíme ho do mixéru, přilijeme mléko...

4. 

... a rozmixujeme.

5. 

vejce slepičí 1 kus

K mouce přidáme rozmixovaný česnek, kvásek a vejce.

6. 

Vypracujeme křehké, poměrně lepivé těsto a necháme vykynout.

7. 

mouka hladká

Z vykynutého těsta tvoříme větší bochánky, které obalíme v hladké mouce. Ukládáme na tác a necháme ještě kynout, přikryté čistou kuchyňskou utěrkou.

8. 

olej řepkový  máslo 1 čajová lžička

V pánvi zahřejeme olej s kouskem másla. Bochník těsta opět pomoučníme, jemně roztáhneme...

9. 

... a vložíme do oleje. S těstem se hůře pracuje, je velmi křehké, má tendenci se trhat, proto pracujeme rychle.

10. 

Krátce osmažíme z obou stran.

11. 

Langoše jsou vynikající, není třeba je potírat česnekem jako klasické langoše. Chutnají se smetanou, strouhaným sýrem i kečupem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit