Bramboráky s medvědím česnekem

Velmi chutné a oblíbené, jarní placky z nových brambor a skvělého medvědího česneku.
recept,fotorecept,brambory nové,česnek medvědí,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Vegetariánské recepty › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Nové brambory › Sezona - Medvědí česnek ›Ingredience
Ingredience
brambory nové | 1.5 945 | kilogram kcal | |
majoránka | 2 21 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
pšeničná krupice | 25 91 | gramů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
česnek medvědí | 100 19 | gramů kcal |
Recept
1.
brambory nové 1.5 kilogram • sůl 1.5 čajové lžičky
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme, promícháme a necháme 10 minut odstát.


3.
vejce slepičí 4 kusy • majoránka 2 čajové lžičky
Z brambor slijeme vzniklou vodu do misky. Necháme usadit škrob, vodu z misky slijeme a škrob vrátíme do brambor. Brambory zlehka promixujeme ponorným mixérem. Přidáme vejce, majoránku...

4.
... a nasekaný česnek. Promícháme.

5.
mouka hladká 100 gramů • pšeničná krupice 25 gramů
Přisypeme mouky, promícháme a necháme chvíli odstát.


7.
... a z druhé strany.

8.
Bramboráky klademe na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.

Dobrou chuť!