Bramboráky s medvědím česnekem
Velmi chutné a oblíbené, jarní placky z nových brambor a skvělého medvědího česneku.
recept,fotorecept,brambory nové,česnek medvědí,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla Vegetariánské recepty Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Nové brambory Sezona - Medvědí česnek
Ingredience
Ingredience
brambory nové | 1.5 | kilogram | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
pšeničná krupice | 25 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
česnek medvědí | 100 | gramů |
Recept
1.
brambory nové 1.5 kilogram • sůl 1.5 čajové lžičky
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme, promícháme a necháme 10 minut odstát.
3.
vejce slepičí 4 kusy • majoránka 2 čajové lžičky
Z brambor slijeme vzniklou vodu do misky. Necháme usadit škrob, vodu z misky slijeme a škrob vrátíme do brambor. Brambory zlehka promixujeme ponorným mixérem. Přidáme vejce, majoránku...
4.
... a nasekaný česnek. Promícháme.
5.
mouka hladká 100 gramů • pšeničná krupice 25 gramů
Přisypeme mouky, promícháme a necháme chvíli odstát.
7.
... a z druhé strany.
8.
Bramboráky klademe na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.
Dobrou chuť!