RECEPTY

Brynzové kroupy s chřestem

Brynzové kroupy s chřestem

Zdravé kroupy se zdravým chřestem a zdravou brynzou. Opravdu zdravý oběd či večeře. Ale ... můžete si dát na to i opečenou slaninu, pokud jinak nedáte :)

recept,fotorecept,chřest zelený,kroupy ječné velké,brynza,Bezmasá jídla,Bezlepkové,Vegetariánské recepty

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

smetana kyselá ( 10 % tuku )100gramů
brynza250gramů
chřest zelený300gramů
kroupy ječné velké250gramů
pórek150gramů
sůl-
voda500mililitrů
voda-

 

Recept

1. 

kroupy ječné velké 250 gramů  voda 500 mililitrů

Kroupy promyjeme, vložíme do hrnce a přilijeme vodu. Vaříme 15-20 minut, podle toho zda chceme mít kroupy více či méně rozvařené. Nejlepší jsou jemně křupavé.

2. 

chřest zelený 300 gramů

Chřest omyjeme a odřízneme zdřevnatělé konce a špičky.

3. 

voda  sůl

Chřest dáme vařit na 4 minuty do vroucí osolené vody.

4. 

Na poslední minutu k němu přidáme špičky. Scedíme a pokrájíme na malé kousky.

5. 

pórek 150 gramů

Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zamícháme s horkými kroupami a necháme prohřát.

6. 

Vmícháme chřest...

7. 

brynza 250 gramů  smetana kyselá ( 10 % tuku ) 100 gramů

... a brynzu rozmíchanou se smetanou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit