Chřest v pivním těstíčku se šunkou
Jednoduchý recept na přípravu chutného oběda z chřestu. Podáváme s bramborami.
recept,fotorecept,chřest bílý,šunka vepřová dušená,pivo světlé,Vepřové maso,,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
chřest bílý | 500 | gramů | |
cukr krystalový | - | ||
mouka hladká | 120 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
ocet | - | ||
olej řepkový | - | ||
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
pivo světlé | 100 | mililitrů | |
sůl | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
voda | - | ||
šunka vepřová dušená | 250 | gramů |
Recept
2.
voda • sůl • cukr krystalový • ocet
... a 5-8 minut povaříme doměkka ve vroucí vodě se solí, trochou cukru a octa. Uvařený opatrně vyjmeme z hrnce, abychom ho nepolámali a necháme vychladnout.
4.
vaječný bílek 2 kusy • mouka hladká 120 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • pivo světlé 100 mililitrů
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Z mouky, žloutků, soli, pepře a piva vymícháme těstíčko, vmícháme sníh z bílků.
6.
... a obalíme (potřeme) z obou stran těstem.
Dobrou chuť!