Vepřové plněné bochánky
Chutný oběd z mletého vepřového masa, šunky a sýra. Podáváme s vařenými bramborami a oblíbenou omáčkou.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,šunka vepřová dušená,sýr Feta,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
Pikantní rajčatová omáčka recept | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
strouhanka | 50 | gramů | |
sýr Feta | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 750 | gramů | |
šunka vepřová dušená | 50 | gramů |
Recept
1.
vepřové mleté maso 750 gramů • strouhanka 50 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus
Maso smícháme se strouhankou, solí, pepřem a vajíčkem.
2.
Vytvoříme váleček a rozdělíme na čtyři stejné díly.
3.
šunka vepřová dušená 50 gramů • sýr Feta 100 gramů
Z každého dílu uděláme placku. Sýr nakrájíme na čtyři obdélníky, každý kousek zavineme do plátku šunky a položíme doprostřed placky.
4.
Vytvarujeme podlouhlé bochánky a dáme na pekáč vyložený papírem na pečení.
5.
Pečeme přikryté 30 min. při teplote 180°C.
6.
Odkryjeme a zapečeme 10 minut.
Dobrou chuť!