RECEPTY

Velikonoční masová sekaná

Velikonoční masová sekaná

Sekanou podáváme koledníkům na studeno, s tradiční vekou. Těm, kteří se u nás zdrží až do oběda ,můžeme paštiku ohřát a podat s bramborovou kaší.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,vejce slepičí,vejce slepičí,těsto lístkové,Vepřové maso,Velikonoční recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
paprika barevná200gramů
paprika červená mletá1polévková lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
sýr Eidam 150gramů
sůl1.5čajové lžičky
těsto lístkové300gramů
vejce slepičí5
vepřové mleté maso800gramů

 

Recept

1. 

cibule 100 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  vepřové mleté maso 800 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  vejce slepičí 2 kusy

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a 15 minut smažíme za občasného promíchávání v hluboké pánvi. Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme je, oloupeme a překrojíme na poloviny.

2. 

paprika červená mletá 1 polévková lžíce

Maso odstavíme z ohně, přidáme mletou papriku, promícháme a necháme vychladnout.

3. 

paprika barevná 200 gramů  sýr Eidam  150 gramů  vejce slepičí 3 kusy

Papriku vyčistíme, omyjeme, pokrájíme na proužky a poté na menší kostky. Sýr nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do větší mísy a spolu s masem promícháme. Přidáme rozmíchaná vajíčka, ze kterých si 1/4 necháme na pozdější potření těsta.

4. 

těsto lístkové 300 gramů

Listové těsto rozválíme na velikost 40 x 50 cm. Ze spodního okraje odkrojíme pás 5 x 50 cm z něj nakrájíme asi 1,5 cm pásky. Velký plát překrojíme tak, aby jeden plát měl rozměr 35 x 20 cm a ten druhý byl větší.

5. 

Menší plát položíme na plech vyložený papírem na pečení a naložíme na něj část nádivky. Kolem masa musí zůstat těsto asi 2 cm volné. Na maso poklademe poloviny uvařených vajec.

6. 

Na vajíčka naložíme zbytek masové směsi a vytvoříme val. Okraje těsta zvedneme nahoru kolem valu a potřeme je rozšlehaným vajíčkem.

7. 

Na val položíme druhý plát těsta. Jemně přitlačíme a přebytečné těsto opatrně odkrojíme tak, abychom sekanou na spodu nepřekrojili.

8. 

Celou sekanou potřeme rozšlehaným vajíčkem a poklademe na ni proužky těsta do tvaru mřížky. Opět vše potřeme vajíčkem a propícháme špejlí.

9. 

Ze zbytku těsta můžeme vykrojit velikonoční motivy a vyzdobit jimi sekanou.

10. 

Sekanou pečeme v předem rozehřáté troubě při 180-190 °C asi 40 minut. Po prvních 20 minutách ji z vrchu překryjeme alobalem.

11. 

Upečenou ji necháme dobře vychladnout a až poté krájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie