Masovo-cizrnové rolky
Rolky z listového těsta plněné ochuceným mletým masem a cizrnou.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,cizrna sterilizovaná,těsto lístkové,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
cizrna sterilizovaná | 150 | gramů | |
kmín drcený | - | ||
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
těsto lístkové | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 450 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1. Masovo-cizrnová náplň
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Osmahneme ji do zesklovatění na oleji.
2.
vepřové mleté maso 450 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Přidáme maso, sůl, pepř, papriku a 10 minut, za občasného míchání, restujeme. Necháme vychladit.
3.
sýr Gouda 100 gramů • česnek 2 stroužky
Do masa přimícháme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek...
5.
těsto lístkové 400 gramů
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na 12 obdélníků o rozměrech přibližně 10 x 12 cm. Do středů obdélníků rovnoměrně rozdělíme nádivku.
6.
vejce slepičí 1 kus
Těsto po okrajích potřeme rozšlehaným vajíčkem a stočíme do rolky. Konce přitlačením spojíme.
7.
Rolky pokládáme na plech vyložený teflonovou podložkou na pečení nebo papírem na pečení. Potřeme je dobře vajíčkem, posypeme kmínem, solí a propícháme vidličkou.
8.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.
9.
Podáváme teplé, s čerstvým zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť!