RECEPTY

Masovo-cizrnové rolky

Masovo-cizrnové rolky

Rolky z listového těsta plněné ochuceným mletým masem a cizrnou.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,cizrna sterilizovaná,těsto lístkové,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
cizrna sterilizovaná150gramů
kmín drcený-
olej slunečnicový30mililitrů
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
sýr Gouda100gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
těsto lístkové400gramů
vejce slepičí1kus
vepřové mleté maso450gramů
česnek2stroužky

 

Recept

1. Masovo-cizrnová náplň

cibule 100 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Osmahneme ji do zesklovatění na oleji.

2. 

vepřové mleté maso 450 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička

Přidáme maso, sůl, pepř, papriku a 10 minut, za občasného míchání, restujeme. Necháme vychladit.

3. 

sýr Gouda 100 gramů  česnek 2 stroužky

Do masa přimícháme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek...

4. 

cizrna sterilizovaná 150 gramů

... a měkkou cizrnu.

5. 

těsto lístkové 400 gramů

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na 12 obdélníků o rozměrech přibližně 10 x 12 cm. Do středů obdélníků rovnoměrně rozdělíme nádivku.

6. 

vejce slepičí 1 kus

Těsto po okrajích potřeme rozšlehaným vajíčkem a stočíme do rolky. Konce přitlačením spojíme.

7. 

sůl  kmín drcený

Rolky pokládáme na plech vyložený teflonovou podložkou na pečení nebo papírem na pečení. Potřeme je dobře vajíčkem, posypeme kmínem, solí a propícháme vidličkou.

8. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.

9. 

Podáváme teplé, s čerstvým zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie