svetvemne.cz

Masovo-cizrnové rolky

     

Rolky z listového těsta plněné ochuceným mletým masem a cizrnou.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule100gramů
Cizrna sterilizovaná150gramů
Kmín drcený
Olej slunečnicový30mililitrů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sýr gouda100gramů
Sůl1čajová lžička
Sůl
Těsto lístkové400gramů
Vejce slepičí1kus
Vepřové mleté maso450gramů
Česnek2stroužky

1. Masovo-cizrnová náplň

cibule 100 g  olej slunečnicový 30 ml

Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Osmahneme ji do zesklovatění na oleji.

Masovo-cizrnová náplň

2. 

vepřové mleté maso 450 g  sůl 1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Přidáme maso, sůl, pepř, papriku a 10 minut, za občasného míchání, restujeme. Necháme vychladit.

3. 

sýr Gouda 100 g  česnek 2 stroužky

Do masa přimícháme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek...

4. 

cizrna sterilizovaná 150 g

... a měkkou cizrnu.

5. 

těsto lístkové 400 g

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na 12 obdélníků o rozměrech přibližně 10 x 12 cm. Do středů obdélníků rovnoměrně rozdělíme nádivku.

6. 

vejce slepičí 1 ks

Těsto po okrajích potřeme rozšlehaným vajíčkem a stočíme do rolky. Konce přitlačením spojíme.

7. 

sůl  kmín drcený

Rolky pokládáme na plech vyložený teflonovou podložkou na pečení nebo papírem na pečení. Potřeme je dobře vajíčkem, posypeme kmínem, solí a propícháme vidličkou.

8. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.

9. 

Podáváme teplé, s čerstvým zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit