Katův šleh - Kaťák

Málokdo odolá kombinaci smaženého vepřového masa, cibule, česneku, papriky, nakládané okurky a kečupu. Ale aby byl Katův šleh opravdu ostrý, je třeba mu sekeru nabrousit pikantní paprikou.
recept,fotorecept,vepřová kýta,paprika červená,okurka sterilovaná kyselá,kečup,papriková pasta gulášová - pikantní,Vepřové maso,Bezlaktózové,Recepty české kuchyně,Bezlepkové
Vepřové maso
Recepty české kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
kečup | 5 53 | polévkových lžic kcal | |
okurka sterilovaná kyselá | 100 12 | gramů kcal | |
olej řepkový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená | 200 58 | gramů kcal | |
papriková pasta gulášová - pikantní | 2 ?? | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřová kýta | 450 770 | gramů kcal | |
voda | 100 221 | mililitrů kcal |
Recept
1.
vepřová kýta 450 gramů
Vepřové maso si nakrájíme na nudličky a necháme ho, aby získalo téměř pokojovou teplotu.

2.
olej řepkový 4 polévkové lžíce
Do rozpálené pánve nalijeme olej a maso v něm osmahneme. Kousky masa přidáváme postupně, tak aby neochladily olej a maso se nezačalo vařit namísto smažení.

3.
voda 100 mililitrů • pepř černý mletý
Když je maso pěkně růžové a voňavé, podlijeme trochou vody, opepříme a přikryjeme. Necháme dusit přibližně 20 minut.

4.
cibule 100 gramů • paprika červená 200 gramů • okurka sterilovaná kyselá 100 gramů
Mezitím si nakrájíme zeleninu.

5.
Když maso začne měknout, přidáme zeleninu a nadále spolu dusíme za občasného promíchání přibližně 10 minut.

6.
kečup 5 polévkových lžic • sůl ½ čajové lžičky
Ochutíme kečupem :) a solí. Promícháme a vypneme ohřev.

7.
papriková pasta gulášová - pikantní 2 čajové lžičky
Nyní máme možnost oddělit porce dětem a zbytek přiostřuje pomocí chilli. Dobře promícháme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!