svetvemne.cz

Katův šleh - Kaťák

    

Málokdo odolá kombinaci smaženého vepřového masa, cibule, česneku, papriky, nakládané okurky a kečupu. Ale aby byl Katův šleh opravdu ostrý, je třeba mu sekeru nabrousit pikantní paprikou.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule100gramů
kečup5polévkových lžic
okurka sterilovaná kyselá100gramů
olej řepkový4polévkové lžíce
paprika červená200gramů
papriková pasta gulášová - pikantní2čajové lžičky
pepř černý mletý-
sůl½čajové lžičky
vepřová kýta450gramů
voda100mililitrů

1. 

vepřová kýta 450 gramů

Vepřové maso si nakrájíme na nudličky a necháme ho, aby získalo téměř pokojovou teplotu.

2. 

olej řepkový 4 polévkové lžíce

Do rozpálené pánve nalijeme olej a maso v něm osmahneme. Kousky masa přidáváme postupně, tak aby neochladily olej a maso se nezačalo vařit namísto smažení.

3. 

voda 100 mililitrů  pepř černý mletý

Když je maso pěkně růžové a voňavé, podlijeme trochou vody, opepříme a přikryjeme. Necháme dusit přibližně 20 minut.

4. 

cibule 100 gramů  paprika červená 200 gramů  okurka sterilovaná kyselá 100 gramů

Mezitím si nakrájíme zeleninu.

5. 

Když maso začne měknout, přidáme zeleninu a nadále spolu dusíme za občasného promíchání přibližně 10 minut.

6. 

kečup 5 polévkových lžic  sůl ½ čajové lžičky

Ochutíme kečupem :) a solí. Promícháme a vypneme ohřev.

7. 

papriková pasta gulášová - pikantní 2 čajové lžičky

Nyní máme možnost oddělit porce dětem a zbytek přiostřuje pomocí chilli. Dobře promícháme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit