Pečená vepřová krkovička

Pečenou vepřovou krkovičku nejčastěji podáváme s knedlíkem a dušeným zelí. Chutnou alternativou je použít jako přílohu dušené paprikové brambory.
recept,fotorecept,vepřová krkovice,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ukuchtil
Počet porcí
6
Hmotnost porce
240 g
Energie porce
582 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká
Ingredience
Ingredience
paprika červená mletá | 3 48 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 3 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřová krkovice | 1200 3444 | gramů kcal | |
voda | 2 0 | decilitry kcal |
Recept

2.
sůl 3 čajové lžičky • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • voda 2 decilitry
Krkovičku osolíme, posypeme paprikou a vložíme do hlubokého pekáče. Po povrchu rozložíme nakrájený česnek.Podlijeme vodou a pečeme zakryté v troubě na středním stupni 1,5 hodiny. Maso vyjmeme a nakrájíme na silnější plátky.

Dobrou chuť!