svetvemne.cz

Pečená vepřová krkovička

     

Pečenou vepřovou krkovičku nejčastěji podáváme s knedlíkem a dušeným zelí. Chutnou alternativou je použít jako přílohu dušené paprikové brambory.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Paprika červená mletá3čajové lžičky
Sůl3čajové lžičky
Vepřová krkovice1200gramů
Voda2decilitry

1. 

vepřová krkovice 1200 g

Krkovičku omyjeme.

2. 

sůl 3 ČL  paprika červená mletá 3 ČL  voda 2 dl

Krkovičku osolíme, posypeme paprikou a vložíme do hlubokého pekáče. Po povrchu rozložíme nakrájený česnek.Podlijeme vodou a pečeme zakryté v troubě na středním stupni 1,5 hodiny. Maso vyjmeme a nakrájíme na silnější plátky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit