Maso-zeleninový závin v listovém těstě

Závin podáváme teplý se špenátem a vařenými bramborami. Chutná i nastudeno, jak slaný koláč.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice),těsto lístkové,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
kmín drcený | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
sýr tvrdý | 100 380 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
těsto lístkové | 500 2000 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
vepřové mleté maso | 350 910 | gramů kcal | |
voda | 1 0 | decilitr kcal | |
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) | 350 210 | gramů kcal |
Recept
1. Nádinka do závinu
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • cibule 150 gramů • vepřové mleté maso 350 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • voda 1 decilitr
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a vodu. Dusíme 15 minut pod pokličkou.

2.
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 350 gramů
Přisypeme mrazenou zeleninovou směs a vše spolu dalších 5 minut podusíme. Odstavíme a necháme vychladnout.

3. Příprava závinů
těsto lístkové 500 gramů • vejce slepičí 3 kusy • sýr tvrdý 100 gramů
Listové těsto rozválíme, přenadáme ho na plech, aby nám přes delší okraje plechu z každé strany viselo. Těsto uprostřed na plechu překrojíme. Vajíčka rozšleháme vidličkou v hrnku, přidáme je do směsi - trochu si z nich necháme na potření závinů před pečením. Přidáme strouhaný sýr a promícháme.

4.
Na těsto rovnoměrně rozložíme směs.

5.
Převislé těsto přeložíme přes rozloženou směs, okraje dobře zmáčkneme. Potřeme zbytkem rozšlehaného vajíčka. Posypeme kmínem, záviny na několika místech propíchneme.

6.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na vyšším stupni 20 - 25 minut.

Dobrou chuť!