RECEPTY

Maso-zeleninový závin v listovém těstě

Maso-zeleninový závin v listovém těstě

Závin podáváme teplý se špenátem a vařenými bramborami. Chutná i nastudeno, jak slaný koláč.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice),těsto lístkové,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
kmín drcený-
olej slunečnicový4polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sýr tvrdý100gramů
sůl1čajová lžička
těsto lístkové500gramů
vejce slepičí3kusy
vepřové mleté maso350gramů
voda1decilitr
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice)350gramů

 

Recept

1. Nádinka do závinu

olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  cibule 150 gramů  vepřové mleté maso 350 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  voda 1 decilitr

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a vodu. Dusíme 15 minut pod pokličkou.

2. 

zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 350 gramů

Přisypeme mrazenou zeleninovou směs a vše spolu dalších 5 minut podusíme. Odstavíme a necháme vychladnout.

3. Příprava závinů

těsto lístkové 500 gramů  vejce slepičí 3 kusy  sýr tvrdý 100 gramů

Listové těsto rozválíme, přenadáme ho na plech, aby nám přes delší okraje plechu z každé strany viselo. Těsto uprostřed na plechu překrojíme. Vajíčka rozšleháme vidličkou v hrnku, přidáme je do směsi - trochu si z nich necháme na potření závinů před pečením. Přidáme strouhaný sýr a promícháme.

4. 

Na těsto rovnoměrně rozložíme směs.

5. 

vejce slepičí  kmín drcený

Převislé těsto přeložíme přes rozloženou směs, okraje dobře zmáčkneme. Potřeme zbytkem rozšlehaného vajíčka. Posypeme kmínem, záviny na několika místech propíchneme.

6. 

Pečeme v předem rozehřáté troubě na vyšším stupni 20 - 25 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie