RECEPTY

Zapékané žemle plněné masem

Zapékané žemle plněné masem

Chutná rychlá večeře. Žemle jsou po zapečení na povrchu krásně křupavé, uvnitř měkoučká masová nádivka. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,houska,sýr Eidam ,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
houska8
olej olivový2polévkové lžíce
paprika červená mletá-
pepř černý mletý1čajová lžička
rajský protlak100mililitrů
sýr Eidam 200gramů
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
vepřové mleté maso600gramů
voda80mililitrů

 

Recept

1. 

cibule 200 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme ji na oleji.

2. 

vepřové mleté maso 600 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  voda 80 mililitrů

Přidáme k ní mleté maso, sůl a pepř. Promícháme, podlijeme vodou.

3. 

rajský protlak 100 mililitrů

Přilijeme rajčatový protlak, opět promícháme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut.

4. 

houska 8 ks

Žemle překrojíme na poloviny. Vyjmeme z nich střídku.

5. 

Střídku přidáme k masu a zamícháme ji do něj.

6. 

vejce slepičí 2 kusy

Nakonec přilijeme rozmíchaná vajíčka a mícháme než masová nádivka ztuhne.

7. 

Nádivku naplníme do housek.

8. 

sýr Eidam  200 gramů

Přikryjeme plátkem sýra.

9. 

paprika červená mletá

15 minut zapečeme v horké troubě a posypeme paprikou.

10. 

Po zapečení ihned podáváme. Žemle jsou chutné i druhý den, jen je třeba je před podáváním dát opět zapéct na cca 5 minut do horké trouby.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie