svetvemne.cz

Zapékané žemle plněné masem

     

Chutná rychlá večeře. Žemle jsou po zapečení na povrchu krásně křupavé, uvnitř měkoučká masová nádivka. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule200gramů
Houska8ks
Olej olivový2polévkové lžíce
Paprika červená mletá
Pepř černý mletý1čajová lžička
Rajský protlak100mililitrů
Sýr eidam 200gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy
Vepřové mleté maso600gramů
Voda80mililitrů

1. 

cibule 200 g  olej olivový 2 PL

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme ji na oleji.

2. 

vepřové mleté maso 600 g  sůl 1.5 ČL  pepř černý mletý 1 ČL  voda 80 ml

Přidáme k ní mleté maso, sůl a pepř. Promícháme, podlijeme vodou.

3. 

rajský protlak 100 ml

Přilijeme rajčatový protlak, opět promícháme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut.

4. 

houska 8 ks

Žemle překrojíme na poloviny. Vyjmeme z nich střídku.

5. 

Střídku přidáme k masu a zamícháme ji do něj.

6. 

vejce slepičí 2 ks

Nakonec přilijeme rozmíchaná vajíčka a mícháme než masová nádivka ztuhne.

7. 

Nádivku naplníme do housek.

8. 

sýr Eidam  200 g

Přikryjeme plátkem sýra.

9. 

paprika červená mletá

15 minut zapečeme v horké troubě a posypeme paprikou.

10. 

Po zapečení ihned podáváme. Žemle jsou chutné i druhý den, jen je třeba je před podáváním dát opět zapéct na cca 5 minut do horké trouby.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit