RECEPTY

Zapékané žemle plněné masem

Zapékané žemle plněné masem

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Chutná rychlá večeře. Žemle jsou po zapečení na povrchu krásně křupavé, uvnitř měkoučká masová nádivka. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,houska,sýr Eidam ,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cibule

200

88

gramů

kcal

houska

8

??

kcal

olej olivový

2

264

polévkové lžíce

kcal

paprika červená mletá

0

??

kcal

pepř černý mletý

1

17

čajová lžička

kcal

rajský protlak

100

68

mililitrů

kcal

sýr Eidam

200

572

gramů

kcal

sůl

1.5

0

čajové lžičky

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

vepřové mleté maso

600

1560

gramů

kcal

voda

80

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

cibule 200 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme ji na oleji.

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme....

2. 

vepřové mleté maso 600 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  voda 80 mililitrů

Přidáme k ní mleté maso, sůl a pepř. Promícháme, podlijeme vodou.

Přidáme k ní mleté maso, sůl a pepř....

3. 

rajský protlak 100 mililitrů

Přilijeme rajčatový protlak, opět promícháme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut.

Přilijeme rajčatový protlak, opět promícháme...

4. 

houska 8 ks

Žemle překrojíme na poloviny. Vyjmeme z nich střídku.

Žemle překrojíme na poloviny. Vyjmeme z nich...

5. 

Střídku přidáme k masu a zamícháme ji do něj.

Střídku přidáme k masu a zamícháme ji do...

6. 

vejce slepičí 2 kusy

Nakonec přilijeme rozmíchaná vajíčka a mícháme než masová nádivka ztuhne.

Nakonec přilijeme rozmíchaná vajíčka a...

7. 

Nádivku naplníme do housek.

Nádivku naplníme do housek....

8. 

sýr Eidam  200 gramů

Přikryjeme plátkem sýra.

Přikryjeme plátkem sýra....

9. 

paprika červená mletá

15 minut zapečeme v horké troubě a posypeme paprikou.

15 minut zapečeme v horké troubě a posypeme...

10. 

Po zapečení ihned podáváme. Žemle jsou chutné i druhý den, jen je třeba je před podáváním dát opět zapéct na cca 5 minut do horké trouby.

Po zapečení ihned podáváme. Žemle jsou...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit