Zapékané žemle plněné masem
Chutná rychlá večeře. Žemle jsou po zapečení na povrchu krásně křupavé, uvnitř měkoučká masová nádivka. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,houska,sýr Eidam ,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
houska | 8 | ||
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | - | ||
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
rajský protlak | 100 | mililitrů | |
sýr Eidam | 200 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové mleté maso | 600 | gramů | |
voda | 80 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme ji na oleji.
2.
vepřové mleté maso 600 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • voda 80 mililitrů
Přidáme k ní mleté maso, sůl a pepř. Promícháme, podlijeme vodou.
3.
rajský protlak 100 mililitrů
Přilijeme rajčatový protlak, opět promícháme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut.
5.
Střídku přidáme k masu a zamícháme ji do něj.
7.
Nádivku naplníme do housek.
10.
Po zapečení ihned podáváme. Žemle jsou chutné i druhý den, jen je třeba je před podáváním dát opět zapéct na cca 5 minut do horké trouby.
Dobrou chuť!