Zapékané žemle plněné masem

Chutná rychlá večeře. Žemle jsou po zapečení na povrchu krásně křupavé, uvnitř měkoučká masová nádivka. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,houska,sýr Eidam ,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
houska | 8 ?? | kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
rajský protlak | 100 68 | mililitrů kcal | |
sýr Eidam | 200 572 | gramů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
vepřové mleté maso | 600 1560 | gramů kcal | |
voda | 80 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme ji na oleji.

2.
vepřové mleté maso 600 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • voda 80 mililitrů
Přidáme k ní mleté maso, sůl a pepř. Promícháme, podlijeme vodou.

3.
rajský protlak 100 mililitrů
Přilijeme rajčatový protlak, opět promícháme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut.


5.
Střídku přidáme k masu a zamícháme ji do něj.


7.
Nádivku naplníme do housek.



10.
Po zapečení ihned podáváme. Žemle jsou chutné i druhý den, jen je třeba je před podáváním dát opět zapéct na cca 5 minut do horké trouby.

Dobrou chuť!