svetvemne.cz

Rychlý hambuger ze sekané v žemli

    

Oblíbený hamburger na rychle připravenou večeři.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava ingrediencí

houska 10 ks

Housky překrojíme na poloviny a položíme je rozevřené na velký tác.

Příprava ingrediencí

2. 

zelí bílé 200 gramů

Zelí nakrájíme na tenké, kratší proužky.

3. 

cibule 150 gramů

Cibuli očistíme, překrojíme na poloviny, pokrájíme na plátky a rozme.

4. 

okurka sterilovaná kyselá 100 gramů

Okurky pokrájíme po délce na plátky.

5. 

rajčata 150 gramů

Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.

6. 

rajčata sušená 30 gramů

Pro zpestření chuti hamburgerů můžeme použít i sušená rajčata, která nakrájíme na proužky.

7. 

bavorská sekaná 400 gramů

Sekanou nakrájíme na plátky a přiměřeně ji překrojíme tak, aby se vešla do housky.

8. 

olej slunečnicový

Sekanou opečeme na pánvi s trochou oleje z obou stran.

9. Skládání hamburgerů

hořčice plnotučná 10 čajových lžiček

Spodní polovinu každé housky potřeme hořčicí a položíme na ni horkou sekanou. Na sekanou položíme přiměřené množství zelí a cibule.

Skládání hamburgerů

10. 

kečup

Na cibuli uložíme rajčata a plátky okurky. Nakonec přidáme kečup. Housky zavřeme, jemně přitiskneme a hned podáváme.

11. 

Pokud je nezkonzumujeme ihned po přípravě uložíme je po jednom do mikrotenového sáčku, případně zabalíme do potravinové fólie a odložíme do ledničky. Před dalším podáváním je spolu s kapsičkou ohřejeme v mikrovlnné troubě po dobu 10-15 sekund na nejvyšším výkonu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit