Rychlý hambuger ze sekané v žemli
Oblíbený hamburger na rychle připravenou večeři.
recept,fotorecept,houska,bavorská sekaná,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bavorská sekaná | 400 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
houska | 10 | ||
hořčice plnotučná | 10 | čajových lžiček | |
kečup | - | ||
okurka sterilovaná kyselá | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
rajčata | 150 | gramů | |
rajčata sušená | 30 | gramů | |
zelí bílé | 200 | gramů |
Recept
1. Příprava ingrediencí
houska 10 ks
Housky překrojíme na poloviny a položíme je rozevřené na velký tác.
6.
rajčata sušená 30 gramů
Pro zpestření chuti hamburgerů můžeme použít i sušená rajčata, která nakrájíme na proužky.
7.
bavorská sekaná 400 gramů
Sekanou nakrájíme na plátky a přiměřeně ji překrojíme tak, aby se vešla do housky.
9. Skládání hamburgerů
hořčice plnotučná 10 čajových lžiček
Spodní polovinu každé housky potřeme hořčicí a položíme na ni horkou sekanou. Na sekanou položíme přiměřené množství zelí a cibule.
10.
Na cibuli uložíme rajčata a plátky okurky. Nakonec přidáme kečup. Housky zavřeme, jemně přitiskneme a hned podáváme.
11.
Pokud je nezkonzumujeme ihned po přípravě uložíme je po jednom do mikrotenového sáčku, případně zabalíme do potravinové fólie a odložíme do ledničky. Před dalším podáváním je spolu s kapsičkou ohřejeme v mikrovlnné troubě po dobu 10-15 sekund na nejvyšším výkonu.
Dobrou chuť!