Zelná sekaná

Jemná zeleninová sekaná s příchutí sýra a slaniny. Podáváme s bramborovým pyré.
recept,fotorecept,cibule,zelí bílé,sýr polotvrdý uzený,slanina prorostlá,Vepřové maso,Sezónní recepty
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso › Sezónní recepty › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) › Sezona - Cibule ›Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
rohlík bílý | 3 ?? | kusy kcal | |
slanina prorostlá | 150 960 | gramů kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sýr cottage cheese | 50 76 | gramů kcal | |
sýr polotvrdý uzený | 100 360 | gramů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
zelí bílé | 500 145 | gramů kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.

2.
zelí bílé 500 gramů • sůl ½ čajové lžičky • voda 50 mililitrů
Zelí také nadrobno pokrájíme, přidáme ho k cibuli, osolíme, podlijeme vodou a 20 minut, za občasného promíchávání, podusíme.

3.
rohlík bílý 3 kusy • petrželová nať
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme je do hlubší mísy a smícháme je s nakrájenou natí.

4.
vejce slepičí 3 kusy • sýr cottage cheese 50 gramů • sýr polotvrdý uzený 100 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • česnek 2 stroužky
Vajíčka rozšleháme a vmícháme do nich čerstvý a i nastrouhaný uzený sýr. Přimícháme sůl, pepř, kmín a prolisovaný česnek.


6.
Do mísy s rohlíky přidáme vychlazené zelí a vše zamícháme spolu i s vajíčky se sýry. Formu na srnčí hřbet vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Připravenou směs do formy vložíme a utlačíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 60 minut.

7.
Po upečení necháme sekanou ve formě částečně vychladnout a opatrně ji vyklopíme.

Dobrou chuť!