svetvemne.cz

Zelná sekaná

    

Jemná zeleninová sekaná s příchutí sýra a slaniny. Podáváme s bramborovým pyré.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule150gramů
kmín mletá½čajové lžičky
olej slunečnicový3polévkové lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať-
rohlík bílý3kusy
slanina prorostlá150gramů
strouhanka-
sádlo-
sýr cottage cheese50gramů
sýr polotvrdý uzený100gramů
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
voda50mililitrů
zelí bílé500gramů
česnek2stroužky

1. 

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.

2. 

zelí bílé 500 gramů  sůl ½ čajové lžičky  voda 50 mililitrů

Zelí také nadrobno pokrájíme, přidáme ho k cibuli, osolíme, podlijeme vodou a 20 minut, za občasného promíchávání, podusíme.

3. 

rohlík bílý 3 kusy  petrželová nať

Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme je do hlubší mísy a smícháme je s nakrájenou natí.

4. 

vejce slepičí 3 kusy  sýr cottage cheese 50 gramů  sýr polotvrdý uzený 100 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  česnek 2 stroužky

Vajíčka rozšleháme a vmícháme do nich čerstvý a i nastrouhaný uzený sýr. Přimícháme sůl, pepř, kmín a prolisovaný česnek.

5. 

slanina prorostlá 150 gramů

Do dušeného zelí zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu.

6. 

sádlo  strouhanka

Do mísy s rohlíky přidáme vychlazené zelí a vše zamícháme spolu i s vajíčky se sýry. Formu na srnčí hřbet vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Připravenou směs do formy vložíme a utlačíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 60 minut.

7. 

Po upečení necháme sekanou ve formě částečně vychladnout a opatrně ji vyklopíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit