Karbanátky

Oblíbené smažené karbanátky z mletého masa.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
rohlík bílý | 2 ?? | kusy kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
vepřové mleté maso | 800 2080 | gramů kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal |
Recept
1.
rohlík bílý 2 kusy • mléko 150 mililitrů • vepřové mleté maso 800 gramů • cibule 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy • česnek 4 stroužky • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • strouhanka
Rohlíky nakrájíme bez jejich konců, zalijeme mlékem, necháme rozmočit. Přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčka, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Takto připravenou směs promícháme rukama. Pokud se nám zdá směs řídká, přidáme trochu strouhanky.


3.
Karbanátky smažíme v horkém oleji pod pokličkou 8 minut, obrátíme a 8 minut je osmažíme z druhé strany bez pokličky.

4.
Karbanátky můžeme konzumovat s chlebem a hořčicí, nebo je podáváme k omáčkám. Velmi chutné jsou s bramborami či bramborovou kaší.

Dobrou chuť!