svetvemne.cz

Kuřecí uzená stehna s hrachový pyré v parním hrnci

     

Chutné uzené kuřecí maso ve zdravém hrášku.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Hrášek600gramů
Kuřecí stehna uzené2kusy
Mléko1decilitr
Sůl1čajová lžička
Česnek1stroužek

1. Kuřecí stehna v parní nádobě

kuřecí stehna uzené 2 ks

Stehna opláchneme a vložíme do spodní nádoby parního hrnce.

Kuřecí stehna v parní nádobě

2. Hrášek v parní nádobě

hrášek 600 g

Hrášek nasypeme do druhé nádoby parního hrnce. Nastavíme čas paření na 30 minut.

Hrášek v parní nádobě

3. Příprava pyré

sůl 1 ČL  česnek 1 stroužek  mléko 1 dl

Hrášek po uplynutí doby paření přesypeme do hlubší nádoby, dolijeme vývar, který vznikl v odkapávací nádobě. Ponorným mixérem dobře rozmixujeme, přidáme sůl, prolisovaný česnek a trochu teplého mléka.

Příprava pyré

4. 

Servírujeme. Uzená kuřecí stehna podáváme na hrachovým pyré s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit