svetvemne.cz

Kuřecí uzená stehna s hrachový pyré v parním hrnci

    

Chutné uzené kuřecí maso ve zdravém hrášku.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
hrášek600gramů
kuřecí stehna uzené2kusy
mléko1decilitr
sůl1čajová lžička
česnek1stroužek

1. Kuřecí stehna v parní nádobě

kuřecí stehna uzené 2 kusy

Stehna opláchneme a vložíme do spodní nádoby parního hrnce.

Kuřecí stehna v parní nádobě

2. Hrášek v parní nádobě

hrášek 600 gramů

Hrášek nasypeme do druhé nádoby parního hrnce. Nastavíme čas paření na 30 minut.

Hrášek v parní nádobě

3. Příprava pyré

sůl 1 čajová lžička  česnek 1 stroužek  mléko 1 decilitr

Hrášek po uplynutí doby paření přesypeme do hlubší nádoby, dolijeme vývar, který vznikl v odkapávací nádobě. Ponorným mixérem dobře rozmixujeme, přidáme sůl, prolisovaný česnek a trochu teplého mléka.

Příprava pyré

4. 

Servírujeme. Uzená kuřecí stehna podáváme na hrachovým pyré s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit