svetvemne.cz

Křupavé kuře

    

I takto se dá kuře v parním hrnci připravit. Kuře je křupavé a díky hlavní přípravě v parním hrnci velmi šťavnaté. Podáváme teplé s přílohami, nebo jen s pečivem a kyselou okurkou.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
koření grilovací2čajové lžičky
kuře1500gramů
máslo15gramů
sůl0

1. 

kuře 1500 gramů  sůl

Kuře omyjeme, zevnitř nasolíme a vložíme do dvou nádob parního hrnce (z druhé nádoby vyjmeme dno). Hodinu vaříme v parním hrnci.

2. 

sůl  koření grilovací 2 čajové lžičky  máslo 15 gramů

Po hodině kuře přendáme do pekáče, osolíme, posypeme grilovacím kořením a potřeme změklým máslem. Podlijeme cca 2 dcl vývaru, který nám vznikl v odkapávací nádobě. Troubu nastavíme na nejvyšší stupeň, rozehřejeme a kuře dáme na 15 minut prudce zapéct.

3. 

Kuře obrátíme, postup se solením, pepřem a máslem zopakujeme. Zapečeme z druhé strany.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit