RECEPTY

Křupavé kuře

Křupavé kuře

I takto se dá kuře v parním hrnci připravit. Kuře je křupavé a díky hlavní přípravě v parním hrnci velmi šťavnaté. Podáváme teplé s přílohami, nebo jen s pečivem a kyselou okurkou.

recept,fotorecept,kuře,Kuřecí maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

koření grilovací2čajové lžičky
kuře1500gramů
máslo15gramů
sůl0

 

Recept

1. 

kuře 1500 gramů  sůl

Kuře omyjeme, zevnitř nasolíme a vložíme do dvou nádob parního hrnce (z druhé nádoby vyjmeme dno). Hodinu vaříme v parním hrnci.

2. 

sůl  koření grilovací 2 čajové lžičky  máslo 15 gramů

Po hodině kuře přendáme do pekáče, osolíme, posypeme grilovacím kořením a potřeme změklým máslem. Podlijeme cca 2 dcl vývaru, který nám vznikl v odkapávací nádobě. Troubu nastavíme na nejvyšší stupeň, rozehřejeme a kuře dáme na 15 minut prudce zapéct.

3. 

Kuře obrátíme, postup se solením, pepřem a máslem zopakujeme. Zapečeme z druhé strany.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie