RECEPTY

Paprikové pečené kuře s hranolky

Paprikové pečené kuře s hranolky

Křupavé slané kuře s křupavými hranolky pečenými na plechu. Pro rychlejší přípravu jsme použili mražené předsmažené bramborové hranolky.

recept,fotorecept,kuře,paprika červená mletá,bramborové hranolky mražené,Kuřecí maso,Bezlepkové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bramborové hranolky mražené-
kuře-
máslo50gramů
paprika červená mletá3čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
voda100mililitrů

 

Recept

1. 

kuře  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 3 čajové lžičky

Kuře opláchneme, zevnitř i zvenčí nasolíme a dobře potřeme paprikou.

2. 

máslo 50 gramů  voda 100 mililitrů

Kuře vložíme do pekáče a položíme na něj kousky másla. Podlijeme trochou vody. Zakryjeme a 20 minut pečeme v horké troubě při 250 °C. Potom teplotu stáhneme na 220 °C a pečeme dalších 20 minut.

3. 

Otočíme, opět zakryjeme a pečeme dále 30 minut. Odkryjeme a necháme z každé strany zapéct 15 minut do křupava.

4. 

bramborové hranolky mražené

Když kuře vyndáme z trouby vložíme do ní, na suchý plech, vysypané hranolky a upečeme do křupava. Promícháváme. Hranolky si můžeme připravit i doma ze syrových brambor a usmažit je v oleji.

5. 

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie