Paprikové pečené kuře s hranolky
Křupavé slané kuře s křupavými hranolky pečenými na plechu. Pro rychlejší přípravu jsme použili mražené předsmažené bramborové hranolky.
recept,fotorecept,kuře,paprika červená mletá,bramborové hranolky mražené,Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
bramborové hranolky mražené | - | ||
kuře | - | ||
máslo | 50 | gramů | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 100 | mililitrů |
Recept
1.
kuře • sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 3 čajové lžičky
Kuře opláchneme, zevnitř i zvenčí nasolíme a dobře potřeme paprikou.
2.
máslo 50 gramů • voda 100 mililitrů
Kuře vložíme do pekáče a položíme na něj kousky másla. Podlijeme trochou vody. Zakryjeme a 20 minut pečeme v horké troubě při 250 °C. Potom teplotu stáhneme na 220 °C a pečeme dalších 20 minut.
3.
Otočíme, opět zakryjeme a pečeme dále 30 minut. Odkryjeme a necháme z každé strany zapéct 15 minut do křupava.
4.
Když kuře vyndáme z trouby vložíme do ní, na suchý plech, vysypané hranolky a upečeme do křupava. Promícháváme. Hranolky si můžeme připravit i doma ze syrových brambor a usmažit je v oleji.
5.
Dobrou chuť!