svetvemne.cz

Paprikové pečené kuře s hranolky

    

Křupavé slané kuře s křupavými hranolky pečenými na plechu. Pro rychlejší přípravu jsme použili mražené předsmažené bramborové hranolky.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bramborové hranolky mražené-
kuře-
máslo50gramů
paprika červená mletá3čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
voda100mililitrů

1. 

kuře  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 3 čajové lžičky

Kuře opláchneme, zevnitř i zvenčí nasolíme a dobře potřeme paprikou.

2. 

máslo 50 gramů  voda 100 mililitrů

Kuře vložíme do pekáče a položíme na něj kousky másla. Podlijeme trochou vody. Zakryjeme a 20 minut pečeme v horké troubě při 250 °C. Potom teplotu stáhneme na 220 °C a pečeme dalších 20 minut.

3. 

Otočíme, opět zakryjeme a pečeme dále 30 minut. Odkryjeme a necháme z každé strany zapéct 15 minut do křupava.

4. 

bramborové hranolky mražené

Když kuře vyndáme z trouby vložíme do ní, na suchý plech, vysypané hranolky a upečeme do křupava. Promícháváme. Hranolky si můžeme připravit i doma ze syrových brambor a usmažit je v oleji.

5. 

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit