svetvemne.cz

Kuřecí játra s houbami

    

Návod k přípravě výborných a jemných kuřecích jater na cibulce s houbami shiitake. Není problém použít i jiné jedlé houby, podle chuti strávníků. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo rýže.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule125gramů
houby shiitake125gramů
kmín mletá¼čajové lžičky
kuřecí játra500gramů
olej řepkový4polévkové lžíce
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
sůl-

1. 

cibule 125 gramů  houby shiitake 125 gramů

Cibuli a houby si očistíme a nakrájíme.

2. 

olej řepkový 4 polévkové lžíce

Cibuli s houbami osmažíme na oleji do sklovita.

3. 

kuřecí játra 500 gramů

Játra omyjeme, očistíme od velkých shluků cév a nakrájíme nahrubo.

4. 

pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky  kmín mletá ¼ čajové lžičky

Játra přidáme do pánve a spolu smažíme za občasného promíchání přibližně 20 min. Podle požadovaného stupně propečení.

5. 

sůl

Játra osolíme až naservírovaná. Jinak by mohla pustit zbytečně mnoho vody a ztvrdnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit