svetvemne.cz

Pikantní kuřecí játra ve smetanové omáčce

Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem. Vhodná příloha je i rýže.

 

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 15 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule200gramů
Feferónky sterilizované3kusy
Kuřecí játra500gramů
Mléko100mililitrů
Mouka hladká2čajové lžičky
Olej olivový20mililitrů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Smetana sladká na vaření200mililitrů
Sůl1čajová lžička
Voda2decilitry

1. 

kuřecí játra 500 g

Kuřecí játra omyjeme a očistíme.

2. 

cibule 200 g  olej olivový 20 ml  feferónky sterilizované 3 ks

Cibuli očistíme, pokrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme feferonky a chvíli osmahneme.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL

K cibuli přidáme okapaná játra. Opečeme je z každé strany a přidáme mletou červenou papriku.

4. 

voda 2 dl

Podlijeme vodou a 10 minut dusíme pod pokličkou.

5. 

mléko 100 ml  smetana sladká na vaření 200 ml  mouka hladká 2 ČL  sůl 1 ČL

V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zavářku přilijeme k játrům a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme sůl a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit