svetvemne.cz

Pikantní kuřecí játra ve smetanové omáčce

Pikantní kuřecí játra ve smetanové omáčce

    

Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem. Vhodná příloha je i rýže.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
cibule200gramů
feferónky sterilizované3kusy
kuřecí játra500gramů
mléko100mililitrů
mouka hladká2čajové lžičky
olej olivový20mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
smetana sladká na vaření200mililitrů
sůl1čajová lžička
voda2decilitry

1. 

kuřecí játra 500 gramů

Kuřecí játra omyjeme a očistíme.

2. 

cibule 200 gramů  olej olivový 20 mililitrů  feferónky sterilizované 3 kusy

Cibuli očistíme, pokrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme feferonky a chvíli osmahneme.

3. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky

K cibuli přidáme okapaná játra. Opečeme je z každé strany a přidáme mletou červenou papriku.

4. 

voda 2 decilitry

Podlijeme vodou a 10 minut dusíme pod pokličkou.

5. 

mléko 100 mililitrů  smetana sladká na vaření 200 mililitrů  mouka hladká 2 čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zavářku přilijeme k játrům a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme sůl a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit