Pečená kuřecí játrová paštika

Domácí pečená paštika z kuřecích jater. Paštiku podáváme nastudeno. Nejchutnější je s čerstvým pečivem nebo chlebem.
recept,fotorecept,kuřecí játra,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
kuřecí játra | 500 600 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
sádlo | 150 1345 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal |
Recept

2.
vejce slepičí 4 kusy • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Do jater přidáme vajíčka, sůl a pepř ...



5.
Tekutou směs vylijeme do hlubokého pekáče a zakrytou pečeme 40 minut v rozehřáté troubě při 200 °C.

6.
Po uplynutí uvedené doby paštiku odkryjeme a 10 minut necháme zapéct.

7.
Vychlazenou pokrájíme ...

8.
... a servírujeme. Paštiku skladujeme v chladničce.

Dobrou chuť!