svetvemne.cz

Pečená kuřecí játrová paštika

    

Domácí pečená paštika z kuřecích jater. Paštiku podáváme nastudeno. Nejchutnější je s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
kuřecí játra500gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sádlo150mililitrů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí4kusy

1. 

kuřecí játra 500 gramů

Kuřecí játra omyjeme a odlaníme.

2. 

vejce slepičí 4 kusy  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Do jater přidáme vajíčka, sůl a pepř ...

3. 

sádlo 150 mililitrů

... přilijeme rozpuštěné, ne horké sádlo a rozmixujeme ponorným mixérem.

4. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Pak přilijeme šlehačku a opět promixujeme.

5. 

Tekutou směs vylijeme do hlubokého pekáče a zakrytou pečeme 40 minut v rozehřáté troubě při 200 °C.

6. 

Po uplynutí uvedené doby paštiku odkryjeme a 10 minut necháme zapéct.

7. 

Vychlazenou pokrájíme ...

8. 

... a servírujeme. Paštiku skladujeme v chladničce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit