ActiFry kuřecí prsa v zázvorové marinádě

ActiFry recept na přípravu šťavnatých grilovaných kuřecích prsou v pikantní zázvorové marinádě.
recept,fotorecept,zázvor mletý,kuřecí prsa,Kuřecí maso,Recepty pro ActiFry 2v1,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
164 g
Energie porce
242 kcal
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
kečup | 1 11 | polévková lžíce kcal | |
kmín mletá | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
kuřecí prsa | 500 550 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sójová omáčka | 1 21 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
zázvor mletý | ½ 3 | čajové lžičky kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1. Marináda
česnek 2 stroužky • vejce slepičí 1 kus • kečup 1 polévková lžíce • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • kmín mletá ¼ čajové lžičky • citronová šťáva 1 polévková lžíce • sójová omáčka 1 polévková lžíce • zázvor mletý ½ čajové lžičky
K prolisovanému česneku přimícháme vajíčko, kečup, sůl, zeleninovou sůl (vegeta, podravka), pepř, olej, kmín, citronovou šťávu, sójovou omáčku a mletý zázvor.


3.
Kuřecí maso vložíme do marinády a necháme půl hodiny v chladu odležet.

4. Vrchní část
Namarinované kuřecí kousky poklademe do vrchní části grilu ActifFy.

5. Grilování
ActiFry zapneme a nastavíme 2x stisknutím tlačítka 2in1 program KUŘE a grilujeme 12 minut.

6.
Podáváme se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!