Kuře Cacciatore

Italský recept na kuře Cacciatore [kačatóre] v omáčce s bylinkami, paprikami, rajčaty a černými olivamy. Jako příloha dobře poslouží špagety nebo rýže.
recept,fotorecept,kuřecí stehna celá,kuřecí prsa,paprika červená,rajčata,olivy černé,Kuřecí maso,Bezlaktózové,Recepty italské kuchyně,Sezónní recepty
Kuřecí maso
Recepty italské kuchyně
Kategorie
Kuřecí maso › Bezlaktózové › Recepty italské kuchyně › Sezónní recepty › Sezona - Rajčata › Sezona - Paprika ›Ingredience
Ingredience
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
kuřecí prsa | 2 ?? | kusy kcal | |
kuřecí stehna celá | 2 ?? | kusy kcal | |
mouka polohrubá | 200 712 | gramů kcal | |
olej řepkový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
olivy černé | 80 108 | gramů kcal | |
paprika červená | 200 58 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
rajčata | 400 100 | gramů kcal | |
rozmarýn sušený | 1 7 | čajová lžička kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
tymián | 1 6 | čajová lžička kcal | |
víno bílé | 100 82 | mililitrů kcal | |
vývar kuřecí | 450 536 | mililitrů kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept
1.
kuřecí stehna celá 2 kusy • kuřecí prsa 2 kusy
Kuře omyjeme, zbavíme kůže, vykostíme a naporcujeme stehna a prsa na menší kusy.

2.
mouka polohrubá 200 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Kousky kuřete obalíme v mouce smíchané s kořením a solí.


4.
... z obou stran.

5.
Osmažené kousky kuřete přendáme do zapékací mísy.

6.
cibule 200 gramů • paprika červená 200 gramů
Ve výpeku z kuřete smažíme najemno nakrájenou cibuli a červenou papriku.

7.
víno bílé 100 mililitrů • česnek 3 stroužky
Když je cibule osmažená dozlatova, podlijeme ji vínem a necháme odpařit. Vmícháme rozmačkaný česnek.


9.
vývar kuřecí 450 mililitrů • tymián 1 čajová lžička • rozmarýn sušený 1 čajová lžička • sůl 1 čajová lžička • olivy černé 80 gramů
Omáčku podlijeme vývarem a ochutíme. Přidáme olivy.

10.
Omáčkou zalijeme připravené kuřecí kousky.

11.
Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.

12.
Po upečení lehce promícháme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!